Pelerinaj la Sfantul Munte Athos (13 - 17 august 2013)

Pelerinaj la Sfantul Munte Athos (13 - 17 august 2013) Mareste imaginea.

REGASITI ADEVARATA PACE A MINTII IN CEL MAI SACRU LOC CRESTIN ORTODOX DE PE PAMANT UNDE CALUGARII PASTREAZA NESCHIMBATE TRADITIILE DIN PRIMELE SECOLE !
PELERINAJ LA SFANTUL MUNTE ATHOS
CU OCAZIA HRAMULUI UNUI SCHIT ROMANESC NOU CONSTRUIT “ ADORMIREA MAICII DOMNULUI “

ZIUA 1 / 13 AUGUST

• Plecare din Bucuresti (ora 05:30 ) - Giurgiu - Plevna - Sofia - Kulata - Serres - Nigrita - Ouranopolis. Sosire in Ouranopoli aprox. la ora 19 : 00. Cazare

ZIUA 2 / 14 AUGUST

Ouranopolis. Cu ferryboatul pana la Man. Dochiariu (inchinare la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Gorgoupicousa, adica Grabnic Ascultatoarea si la celelalte odoare ale manastirii) Transfer spre Karyes (capitala Sfantului Munte) - Biserica Protaton (cu celebrele fresce ale lui Manuil Panselinos, inchinare la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “Axion Estin”) apoi Manastirea Iviron (inchinare la icoana facatoare de minuni Portarita, izvorul Maicii Domnului) - Schitul Prodromu (cazare).

Manastirea Iviron

ZIUA 3 / 15 AUGUST

Schitul Prodromu. Dimineata devreme plecare cu masina la Noul construit mic Schit Romanesc cu Hramul ADORMIREA MAICII DOMNULUI unde ne va intampina inimosul Parinte GAVRIIL. Veti participa la un Sfant Maslu oficiat de 50 slujitori ai Domnului, ocazie (poate) unica pentru a va ruga impreuna cu atat de multi calugari pentru sanatatea celor dragi precum si pentru vindecarea multor suferinte sufletesti si trupesti.

Schitul Lacu

Deasupra stiintei noastre este atotputernicia lui Dumnezeu si a Sfintilor Sai.

Seara, plecare cu microbuzul pe o distanta de aproximativ 20 km. pana la Schitul Lacu (inchinare si slujba de noapte la Kiriakon - biserica centrala a schitului) - Schitul Lacu (cazare).

ZIUA 4 / 16 AUGUST

De la Schitul Lacul deplasare cu microbuzul pana la Manastirea Sfantul Pavel ( ce adaposteste darurule celor trei Magi aduse lui Hristos precum si mana dreapta a Sfantului Maxim Marturisitorul ) Apoi , la ora 09 : 30 se ia vaporul Sfanta Ana spre Portul Dafni unde se ajunge la ora 10 : 30. Scurt timp liber la dispozitie pentru ultimele cadouri. La ora 12 : 00 se pleaca cu vaporul Axion Estin spre Ouranopolis unde se ajunge la ora 14 : 00

De la Ouranopolis plecare spre Salonic unde se ajunge in jurul orelor 16 : 00 . Vizitarea orasului Salonic (vizitarea Bisericii Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir - inchinare la moastele Sf. M. Mc. Dimitrie si Sf. Anisia, cripta subterana a martiriului Marelui Mucenic Dimitrie, Catedrala mitropolitana - inchinare la moastele Sf. Grigorie Palama). Cazare

ZIUA 5 /17 AUGUST

Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire in Bucuresti, aproximativ ora 23.00, in functie de formalitatile vamale si trafic.

TARIF = 355 EURO / PERSOANA

SERVICII INCLUSE

In Grecia

- Transport cu microbuz ( aer conditionat ) - Cazare 1 noapte la Hotel / Pensiune 2 stele in Ouranopolis in camera dubla sau tripla - Cazare 1 noapte la Hotel 2 stele in Salonic in camera dubla sau tripla - 1 mic dejun - Vizitarea orasului Salonic - insotitor de grup preot vorbitor de limba Greaca

In Sfantul Munte Athos

- cazare 3 zile / 2 nopti la Manastiri - 2 mese de dimineata la trapeza Manastirii unde are loc cazarea - 2 mese de seara la trapeza Manastirii unde are loc cazarea - deplasarea cu microbuz inchiriat zilnic ,exclusiv pentru grup - deplasarea cu vaporul Ouranopolis - Portul Dafni - Ouranopolis - deplasarea cu vaporul M-rea Sfantul Pavel - Portul Dafni - M-rea Sfantul Pavel - taxa / permisul de intrare in Sfantul Munte (Diamonitirion )

Programul poate suferi modificari in functie de confirmarile de cazare la Manastirile din Sfantul Munte Athos.

In caz de furtuna pe mare, programul pentru Athos va fi adaptat conform conditiilor meteo, in acest caz Agentia este absolvit de nerespectarea programului publicat

AVANTAJELE ALEGERII ACESTUI ITINERARIU / PELERINAJ marca PELERINAJE PENTRU TOTI:

1. NU SE CALATORESTE NOAPTEA NICI LA DUS NICI LA INTORS ! In acest fel, beneficiind de doua nopti in plus ( una la dus - Ouranopolis / iar alta la intors -Salonic ) turistii ajung odihniti in Sfantul Munte si cu mintea treaza. Astfel ei se pot ruga si bucura de Sfantul Munte fara sa fie adormiti si fara a avea o igiena mai precara (dupa o noapte nedormita si fara toaleta de dimineata aferenta, inainte de intrarea in Sfantul Munte)

2. IN FIECARE ZI TRANSPORTUL SE FACE CU MICROBUZ INCHIRIAT EXCLUSIV PENTRU GRUP

Turistii pot face scurte drumetii, insa in caz de ploaie sau conditii climatice nefavorabile, pot continua drumul cu microbuzul evintandu-se pe cat posibil ratarea obiectivelor ca urmare a unor drumetii ( zilnice ) de aprox 2-3 ore ,unele avand poate si un grad de dificultate mai ridicat din punctul de vedere al unor turisti (pante de urcat)

Persoana de contact:
Ioan MIHAILESCU
0741164945
ioan@vacantedevis.ro

AGENTIE DE TURISM LICENTIATA

Pe aceeaşi temă

17 Iulie 2013

Vizualizari: 3339

Voteaza:

Pelerinaj la Sfantul Munte Athos (13 - 17 august 2013) 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE