Mesajul Conferintei Episcopale la trecerea la cele vesnice a PF Parinte Patriarh Teoctist

 

Mesajul Conferintei Episcopale la trecerea la cele vesnice a PF Parinte Patriarh Teoctist

Ne alaturam in rugaciune Bisericii Ortodoxe Romane la ceasul despartirii neasteptate de Preafericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Pastram in memoria sufletelor noastre chipul Intaistatatorului Bisericii Ortodoxe Romane ca o personalitate remarcabila a societatii romanesti, om al rugaciunii si carturar, disponibil si dornic de reconciliere si pace.

A fost cel dintai Patriarh ortodox care a acceptat sa invite Pontiful Roman Papa Ioan Paul al II-lea intr-o tara majoritar ortodoxa. Comuniunea fraterna dintre cei doi Intaistatatori, dimpreuna cu strigatul 'Unitate!', insuflat de frateasca lor imbratisare, vor dainui pentru totdeauna in cartea de aur a Bisericii crestine din Romania.

Intregul cor episcopal catolic al Conferintei Episcopale Romane aduce un pios omagiu celui care a fost Pastorul Bisericii Ortodoxe Romane timp de peste 20 de ani, rugand pe Cel care este 'Invierea si Viata' sa reverse din belsugul harurilor Sale asupra sufletului slujitorului Sau si sa-l odihneasca in pace, iar lumina cea fara de sfarsit sa-i straluceasca lui!

Ioan Robu - Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti
Presedinte al Conferintei Episcopale Romane

Lucian Muresan - Arhiepiscop Major
Vicepresedinte al Conferintei Episcopale Romane

.

31 Iulie 2007

Vizualizari: 2379

Voteaza:

Mesajul Conferintei Episcopale la trecerea la cele vesnice a PF Parinte Patriarh Teoctist 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE