A intrat in moarte ca o fiinta vie

In cartea "Viata din inima mortii", Olivier Clement aminteste de o intamplare din viata mitropolitului Antonie Bloom. El avea un prieten care adesea i se plangea ca nu are timp de meditatie si rugaciune, iar post nu poate tine. Cand acesta se imbolnaveste de cancer, mitropolitul merge si il viziteaza, spunandu-i increzator: "Acum ai timp destul. Foloseste-l pentru a iti reciti viata si pentru a o impaca". Si, incet-incet, il invata postul, rugaciunea, il sfatuieste sa-si smulga din inima ura.

La sfarsitul vietii, agonizand, bolnavul marturiseste: "Simt ca o sa mor, dar niciodata nu m-am simtit atat de viu.“ Afirmatia ulterioara a mitropolitului Antonie este remarcabila: "Si a intrat in moarte ca o fiinta vie".

 

.

06 Martie 2011

Vizualizari: 10261

Voteaza:

A intrat in moarte ca o fiinta vie 5.00 / 5 din 3 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • Liviu NechiforPostat la 2011-10-12 10:48

    Cu ajutorul lui Dumnezeu si cu putina nevointa ne putem trai si viata "ca o fiinta vie"...

  • Mihaela NistorPostat la 2011-03-07 09:20

    Sa ne rugam luiDumnezeu sa ne lumineze mintea si sa realizam acest lucru cel putin la varsta maturitatii si atunci cand suntem sanatosi. Alergam, alergam,....... pana nu mai putem si cand ne uitam in urma vedem ce lucruri importante am pierdut.Realizam ca ce am pirdut este de multe ori mai de valoare. Mai tragic este cand vedem ca nu mai avem de ce si cui?

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE