Criterii de alegere a viitoarei sotii

Odata, un tanar indragostit a mers la un duhovnic iscusit, pentru a-i cere sfatul in legatura cu o fata pe care o cunoscuse. Spera ca acesta ii va da indemn de casatorie sau de despartire. Intrebat asupra calitatilor fetei, baiatul a inceput sa o laude, spunand mai intai ca este frumoasa. La auzul acestor cuvinte, duhovnicul a asternut pe hartie un "zero". Apoi a aflat ca este bogata si a mai adaugat unul.

Enumerarea s-a continuat, iar la fiecare calitate, avva adauga cate un zero. La un moment dat, el l-a intrebat pe tanar: "Dar credincioasa este?", iar tanarul a raspuns ca, in fapt, pentru aceasta a ales-o. Batranul a asezat in fata sirului bogat de zero-uri cifra unu si i-a spus tanarului: "Cu adevarat ti-ai gasit jumatatea, pentru ca daca nu ar fi avut credinta - acel "unu" din fata zero-urilor -, toate acestea, oricat de multe ar fi fost, nu aveau nici o valoare".
 

.

14 Februarie 2011

Vizualizari: 12044

Voteaza:

Criterii de alegere a viitoarei sotii 5.00 / 5 din 4 voturi. 4 review utilizatori.

Comentarii (4)

  • liliana-daniela Postat la 2011-06-16 11:08

    frumoasa pilda. Unde exista dreapta credinta, implicit exista si iubire, si bogatie si frumusete. “Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga vouă” (Mat. 6, 33). Doamne ajuta!

  • ion mirosanuPostat la 2011-02-17 09:09

    Să ai credinţă nu înseamnă să înşirui rânduri lungi de calităţi ci trebuie să ai încredere în Mântuitorul , să cunoşti învăţăturile sfinte , poveţele Mântuitorului , Poruncile Domnului şi dezlegările lui , să-ţi cunoşti locul în lume şi să determini binele , să-l cauţi nu să te bucuri de binele făcut de alţii . Sentimentele oamenilor sunt trecătoare ca vremea şi schimbătoare ca aerul . El judecă doar în măsura în care-i merge bine , după aceea devine nemulţumit şi întrebător nemigăsind răspunsuri în jur le caută la sfinţii părinţi(în cel mai fericit caz ) . Nu spun să nu o facă dar să la caute întâi împrejur apoi acolo ............ Pilda de mai sus este lămuritoare şi foarte măiastră nu trebuie interpretată ci înţeleasă . Dacă o femeie ar şti care-i este locul dat de Dumnezeu ar şti şi ea la rândul ei să fie aleasă dar ar avea şansa să-şi şi aleagă , fericindu-se . Când alegi un om (orice ar fi el ) alegel pe el şi credinţa lui nu lucrurile dobândite ca o ispită de la viaţă pentru al lenevi-n credinţă şi al arunca-n satisfacţie materială .

  • andreea neacsuPostat la 2011-02-15 20:10

    Intr-adevar, credinta este foarte importanta. este necesara, dar nu suficienta pentru un mariaj. Mai trebuie sa existe si iubirea curata dintre cei doi. altfel, nu vor fi fericiti.

  • Constantin BernathPostat la 2011-02-15 08:24

    Omul este valoros prin credinta si prin supunerea totala a vointei sale Bunului Dumnezeu. Numai EL ne da ceea ce este bun pentru noi. Doamne INDURA-TE de noi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE