Dragostea parintilor schimba inima copiilor

Un tata avea un fiu atat de ratacit si de impatimit, incat ajunsese chiar sa isi propuna sa isi omoare tatal, spre a ajunge mai repede la mostenirea ce i se cuvenea. In momentul in care tatal si-a dat seama de intentia fiului sau, anume de a-l omora, el a simtit o mare durere in inima, insa dragostea lui fata de copil nu s-a clatinat. Astfel, intr-o zi oarecare, tatal si-a luat fiul cu el in padure, spre a taia lemne.

Ajungand in padure, tatal i-a zis fiului sau:

- Fiul meu, te iubesc atat de mult, incat te-am adus aici, in mijlocul padurii, unde ma poti ucide fara ca sa te stie cineva. Poti spune mai apoi, celorlalti, ca a avut loc un accident la taiat lemne.

O astfel de iubire a schimbat sufletul netrebnicului fiu, incat acesta a cazut la picioarele tatalui sau, cerandu-si iertare.

.

10 Mai 2010

Vizualizari: 8104

Voteaza:

Dragostea parintilor schimba inima copiilor 5.00 / 5 din 2 voturi. 3 review utilizatori.

Comentarii (3)

  • gabriela nedelcuPostat la 2010-05-11 21:32

    Uneori,parintii,din prea multa dragoste pentru copii,fac greseli majore,nu-si dau seama,dar,atunci cand constientizeaza incearca sa repare ruptura. Am trecut prin asemenea momente,ei cred ca am uitat intrutotul,dar,in suflet inca mai pastrez acele amintiri urate. Nu am copii,nu stiu cum e sa fii parinte,dar le spun parintilor sa fie alaturi de copiii lor. Viata iti ofera si bune si rele,marturisesc ca nu am curajul sa-i spun mamei mele toate apasarile din sufletul meu.Nu ar intelege si cred ca mi-ar aduce si reprosuri.... Sotul meu este o persoana minunata,il iubesc foarte mult.De ceva vreme(apx.2 ani) s-au produs niste schimbari majore in comportamentul lui(nu justifica mare parte din salariu,nu se mai implica atat de mult in viata casnica,consuma alcool,etc.)Aceste lucruri mi-au dat de gandit si faceam diverse scenarii,ii reprosam,reprosuri care duceau la certuri si uneori la izbucniri violente din partea lui.Vorbeam cu mine insami si ma intrebam de ce nu pun capat,dar tot eu ma incurajam si spuneam ca mai merita o sansa aceasta casnicie.Ma rugam la Bunul Dumnezeu sa-mi dea un semn,sa-mi spuna ce se intampla cu viata noastra. Intr-o zi,un pic "strans cu usa" mi-a marturisit crudul adevar -cazuse in patima jocurilor de noroc si pierduse sume mari de bani.A fost o lovitura cumplita,dar,impreuna am hotarat sa mergem mai departe,sa achitam datoriile si sa uitam ce a fost. In fiecare zi ma rog sa-i dea Dumnezeu putere sa nu mai cada intr-o asemenea ispita.Inca nu sunt sigura ca nu mai este tentat de asa ceva.Cateodata il ironizez,dar nu cu rautate,nu stiu dac fac bine. Daca ati intalnit situatii similare si stiti cum se lecuiesc aceste ispite,va sunt recunoscatoare. Doamne ajuta!

  • MARIANA SAVLOVSCHIPostat la 2010-05-11 17:45

    Dar cu inima impietrita si egoista a copiilor?

  • valentina camelia robu Postat la 2010-05-11 06:45

    Ce se intampla cu inima impietrita si egoista a parintilor ?!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE