O lupta cere hotarare si nebunie

Ferdinand Cortez, cel care a ocupat Mexicul, si-a intrebat oamenii cu care a debarcat:

- Cine dintre voi doreste sa-mi urmeze in tara aurului?

Toti au raspuns, in cor:

- Nimeni nu vrea sa se intoarca, ci dorim cu totii sa intram in Mexic.

La raspunsul acesta se asteptase cuceritorul. Apoi le zise:

- Sa dam foc corabiilor cu care am venit, caci nu mai avem nevoie de ele. Prin aceasta insa si-au nimicit speranta reintoarcerii si revederea patriei. De aici incolo, pentru ei nu ramasesera decat lupta si astfel au ocupat Mexicul.

Astfel este necesar pentru fiecare crestin sa rupa cu curaj legaturile care il leaga de pamantul acesta, ca sa nu se mai intoarca la ceea ce le-ar putea rapi cerul.

01 Iulie 2010

Vizualizari: 11799

Voteaza:

O lupta cere hotarare si nebunie 5.00 / 5 din 4 voturi. 4 review utilizatori.

Comentarii (4)

  • ion mirosanuPostat la 2011-02-17 13:29

    Pilda asta d[ fiorii cei mei intenşi oricărui suflet de pe pământ . Nu cunosc nici măcar un om care să-şi taie ''craca de sub picioare (pentru că este asemenea) '' deşi ţelul este sublim şi înălţător . Dacă este o luptă , dedică-te ei ; Şi totuşi , toţi sunt îndoiţi ! Nu ştiu de ce acest sentiment ''îndoiala'' ne atinge pe toţi în mod nefiresc atunci când ni se cere să renunţăm odată , măcar în ultimul ceas la cele lumeşti , în amploarea lor . Fapta lui Ferdinand a dus la cel mai cumplit măcel dintre cele cunoscute , el însă a scăpat acea lume de o civilizaţie sortită prin fapte morţii , pilda lui însă , pune serioase semne de întrebare asupra voinţei omului din zilele noastre şi ale credinciosului în vremea mântuirii .

  • Sorin OlteanuPostat la 2011-02-17 10:09

    Pentru Cristi Moldovan. Mai bine ai da foc corabiilor care asteapta sa te duca in Australia. De ce spun sa nu plecam din tara noastra? Citeste despre parintele nostru Arsenia Boca si vei intelege. Cunosc romani in Australia si America si in alte parti care au un singur dor si obsesie,.. sa se intoarca. Sa-ti ajute Dumnezeu!

  • maria huiculescuPostat la 2011-02-17 09:42

    sa-ti ajute D-zeu sa-ti fie bine cristi.

  • PC MariusPostat la 2010-07-01 14:39

    O pilda foarte profunda. Am in gand sa parasesc tara in urmatorii 2 ani si sa ma stabilesc in Australia. De multe ori ma tot framantam/gandeam daca ar fi bine sau nu sa vad actuala locuinta si sa -mi cumpar alta in Australia. ma gandesc daca nu o sa-mi placa, daca nu ma integrez, daca ceva nu merge bine.....dar in acelasi timp ma gandeam ca daca e sa fie o sa fie ! Citind apoi aceasta pilda , clar am sa-mi dau foc si eu la "toate corabiile si sa rup totate legaturile" . Doamne ajuta.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE