Pacate mari si pacate mici

Doua femei au plecat odata la o manastire, spre a se inchina. Una dintre ele era cu constiinta neimpacata, caci savarsise un pacat mare, cealalta insa nu se credea catusi de putin pacatoasa, caci, zicea dansa, a facut numai pacate mici la viata ei.

Ajungand la manastire, staretul a ascultat marturisirea pacatelor lor, iar mai apoi le-a trimis la camp, dandu-le un altfel de canon. Celei mai pacatoase el i-a poruncit sa aduca piatra cea mai mare pe care o va gasi, iar celei mai putin pacatoase, sa aduca diferite pietricele.

Femeile au facut ascultare, iar mai apoi s-au intors la parintele cu pricina. Vazand ca au adus pietrele cerute, staretul a zis fiecareia sa aseze pietrele de unde le-a luat.

Cea cu pietricele mici sovaia, iar staretul a intrebat-o:

- De ce eziti ?

- Fiindca este greu sa pun fiecare piatra la locul ei, caci sunt multe si nu tin minte locul fiecareia.

Atunci, staretul i-a zis:

- Ia aminte, femeia cealalta a savarsit o singura fapta rea, dar o tine minte, o regreta si mereu o spala cu lacrimile sale. Ea stie unde e locul pietrei luate. Dar tu, cu pacatele tale marunte si neinsemnate, nu-ti poti aduce aminte cand, cui, unde si cum ai pricinuit rau. Si deoarece pacatele tale sunt mici, dar numeroase, tu nici nu esti in stare sa te pocaiesti pentru ele.

 Femeia ceea ce se credea avand pacate "mici" a inteles ca si orice pacat, oricat de mic ar parea el, intineaza sufletul.

14 Aprilie 2010

Vizualizari: 6557

Voteaza:

Pacate mari si pacate mici 5.00 / 5 din 3 voturi. 3 review utilizatori.

Comentarii (3)

  • Dinu RobertPostat la 2012-11-22 21:51

    Doamna Lili Stoica sa veniti la Sfanta Biserica , sa va cautati un duhovnic , sa va spovediti sa va impartasiti si sa traiti ortodoxia curata!

  • IOLANDA MARIANA COTEANUPostat la 2010-04-14 23:57

    MA BUCUR NESPUS CA AM DESCOPERIT ACEST SITE CU ATATEA PILDE,INVATATURI,RUGACIUNILE ZILNICE.SUNT O ADEVARATA HRANA PENTRU UN SUFLET INTRISTAT DE NECAZURILE ACESTEI VIETI.VA MULTUMESC CA EXISTATI SI VA OCUPATI DE ACEST SITE."DOAMNE AJUTA"

  • Lili StoicaPostat la 2010-04-14 18:24

    Mare adevar in aceasta pilda,ca dealtfel in toate, eu pacatoasa ce sa fac sa fiu mai buna?Cum sa fac?

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE