Prin Marta, si Maria este laudata

Mers-a un frate in Muntele Sinai la Avva Siluan si, vazand pe frati lucrand, a zis staretului: "Nu lucrati mancare pieritoare, ca Maria partea cea buna si-a ales (cf. Luca 10: 42), precum zice Mantuitorul".

Zis-a staretul ucenicului sau, Zaharia: "Da fratelui carte si-l pune intr-o chilie ce nu are nimic". Si el a facut asa. Deci cand a venit ceasul al noualea, fratele cel din strainatate lua aminte la obste, vrand sa afle daca nu vor trimite sa-l cheme si pe dansul la mancare.

Iar daca nimeni nu l-a chemat, sculandu-se, a mers la staret si i-a zis: "Avvo, dar n-au mancat fratii astazi?". Iar batranul a zis: "Ba da (au mancat)". Si fratele a zis: "Dar pentru ce nu m-ati chemat?".

Raspuns-a staretul: "Pentru ca om duhovnicesc esti, si nu ai trebuinta de mancarea aceasta, iar noi, trupesti fiind, voim a manca, si pentru aceasta lucram. Iar tu partea cea buna ti-ai ales, citind toata ziua, si nu poftesti sa mananci mancare trupeasca". Iar el, cum a auzit acestea, a facut metanie, zicand: "larta-ma, Avva!". Si staretul a zis: "Negresit si Maria are trebuinta de Marta, ca, prin Marta, si Maria este laudata".

.
Pe aceeaşi temă

28 Martie 2013

Vizualizari: 5665

Voteaza:

Prin Marta, si Maria este laudata 5.00 / 5 din 4 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE