Rodul neascultarii

Doi monahi care se ocupau cu pescuitul s-au dus la Sfantul Atanasie Athonitul sa ia binecuvantare pentru a pleca la lucru. Sfantul i-a binecuvantat si le a zis: "Sa mergeti sa pescuiti in locul cutare". Iar ei au raspuns: "Fie binecuvantat". Dar, intre ei, cei doi calugari si-au spus: "Gheronda ne-a zis sa mergem acolo, insa nu stie locurile potrivite. El ar fi bucuros daca i-am aduce peste.

Sa mergem deci acolo unde stim noi, caci noi cunoastem marea". Intr-adevar, au mers acolo unde au vrut si au prins destui pesti. Cand s-au intors au adus foarte multi. Sfantul s-a bucurat si i-a binecuvantat. Monahii i-au curatat, i-au pregatit si, din vorba in vorba, i-au spus sfantului: "Gheronda, de fapt n-am fost acolo unde ne-ati zis, ci unde stiam noi ca este peste". "Asa?" zice sfantul. "Aruncati-i! Pentru ca nu vreau sa pun pe masa din rodul neascultarii!"

.
Pe aceeaşi temă

29 Mai 2013

Vizualizari: 6666

Voteaza:

Rodul neascultarii 4.20 / 5 din 5 voturi. 2 review utilizatori.

Cuvinte cheie:

neascultarea ascultarea

Comentarii (2)

  • Deiann DeiannPostat la 2015-05-01 16:55

    Daca imi permiteti sa imi exprim si eu pacatoasa si nevrednica opinie. Dumneavoastra ati inceput analiza la sfrsitul actiunii. Monahii sunt cei care vin sa primeasca binecuvantare. Binecuvantarea vine de la Dumnezeu,dar a venit si cu o ascultare.Cunoastem izgonirea din rai din cauza neascultarii. Oare nu monahii considera ca stiu mai bine decat Dumnezeu? Daca ascultau oare nu erau mai castigati si duhovniceste si trupeste? Pe cand asa doar castigati trupeste si otraviti duhovniceste. Ma gandesc ca Sf. Atanasie Athonitul cunoaste aceasta sageata otravita si nu doreste sa fie partas si ucide pacatul inainte sa devina furnico-leu. Indraznesc sa cutez si mai departe neucigand aceea furnica ulterior devenind leu pentru monahi ar ajunge la suparare,deznadejde chiar razvratire. Pe cand daca au fost smeriti au invatat o importanta lectie duhovniceasca. Sa ma iertati,Dumnezeu sa ma lumineze sa nu smintesc pe cineva cu gandirea mea pacatoasta.

  • Gabriel DumitruPostat la 2013-05-30 07:41

    De aici se desprinde faptul ca sf Atanasie Athonitul a considerat porunca sa mai presus de darul primit ceea ce inseamna trufie, a pus orgoliul sau mai presus de osteneala celor doi pescari. ori pilda este o inventie nesocotita ori canonizarea a trecut peste acest pacat. Ascultarea este altceva si are alte scopuri.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE