Sotia care se plangea de sot

O femeie s-a dus la preot si s-a plans de comportamentul sotului:

- Crezi in Dumnezeu ?

- Da, parinte, sunt crestina.

- Crezi ca Dumnezeu e bunatatea, intelepciunea si atotputernicia ?

- Da.

- Deci crezi ca Dumnezeu este bun, te iubeste si-ti vrea binele, ca, fiind intelept, ti-a dat acest barbat pentru a te deprinde in virtuti si a inainta in desavarsire si ca, fiind atotputernic, te va ajuta sa-ti atingi scopul ?

Dupa aceste cuvinte, femeia a plecat linistita acasa.

16 Martie 2010

Vizualizari: 11323

Voteaza:

Sotia care se plangea de sot 5.00 / 5 din 2 voturi. 7 review utilizatori.

Comentarii (7)

  • liliana-daniela Postat la 2011-02-03 10:57

    Dar daca unul dintre scopurile care trebuiau atinse de catre acea sotie(un scop pentru noi toti) este SA INVETE SA IERTE? "Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri". Doamne ajuta!

  • Nina VitanPostat la 2011-02-03 08:57

    Doamne ajuta-ma sa fac Voia Ta, lumineaza-ma sa iau deciziile corecte si sa nu te supar cu purtarea mea, Amin

  • lorena savinPostat la 2011-02-03 08:46

    Carmen, sunt de acord cu tine! Am aceeasi parere! Doamne ajuta!

  • elisabeta dinicaPostat la 2011-02-03 08:04

    Interesanta pilda.Demna de luat in seama.Adevarat,numai prin rabdare,suferinta si smerenie putem sa sporim in virtuti.Si-apoi,se poate imbina foarte bine cu zicala ca:femeia te ridica,femeia te coboara,tocmai datorita acestor viruti pe care le are sau nu.

  • Pop LacramioaraPostat la 2010-03-20 16:42

    E GREU DE COMENTAT.Dupa ce viata am avut eu cu sotul meu pana acum pot sa va spun ca ,,ce nu te omoara,te caleste" numai ca pentru asta trebuie neaparat sa-l ai pe Dumnezeu alaturi si prin ingaduinta alui,vre-o cativa sfinti care sa te ajute sa induri,sa-ti fie pildduitori,...La un moment dat am avut niste necazuri pe care nici celor mai mari dusmani nu le-as dorii< si al meu in loc sa ma ajute sa trec prin necaz, ma invinuia tot pe mine< si nu nimai de cele pe care le intampinam noi ci si pe cele pe care le le pateau parintii si fratii lui,sau ,ma rog tot ce se intampla rau e numai si numai din cauza mea.Nu va spun in ce deznadejde am ajuns pe la o vreme, ca nu vreau sa va smintesc,ci va doresc sa rezistati,sa nu va detyeriorati ca oameni,si daca aveti copii,rugati-va lui Dumnezeu sa va dea putere de a indura si de a trece cu bine de tot ceea ce e greu de indurat ca dupa ce incep copii sa creasca si pleaca in lume veti avea si momente de mare fericire. In timpurile de azi cate un moment de fericire e ceva deosebit. Va urez multa putere si iubire.

  • Carmen Simona BizinichePostat la 2010-03-17 18:05

    Nici eu nu sunt de acord cu acest lucru. Un om nu poate suferi atat de mult, cand Dumnezeu ii deschide o alta cale mai buna. Nu doar prin suferinta omul poate deveni desavarsit, ci, mai ales, prin IUBIRE. ``Nu iubesti o femeie pentru ca are calitati, ci are calitati pentru ca o iubesti.`` Pacatul si suferinta nu sunt lasate de Dumnezeu si nici nu le permite, ci le suportam noi pentru ca suntem prosti. Dumnezeu vrea ca oamenii sa fie fericiti, asa cum erau Adam si Eva in Eden inainte de pacatul originar. Dumnezeu l-a facut pe om LIBER si, prin urmare, poate sa aleaga intre a-i fi bine si a-i fi rau.

  • Mircea IonescuPostat la 2010-03-17 11:12

    Foarte interesanta pilda. Dupa acelasi rationament, ar trebui sa induram orice chin/nedreptate/problema am intalni, fara cartire, ca fiind dta de d-zeu pentru a ne "deprinde in virtuti".

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE