Zece leprosi

Zece leprosi Mareste imaginea.

PUTEM FI VINDECATI DE LEPRA! SE POATE DRAGOSTE MAI MARE CA ACEASTA? DAR SE POATE SI NEPASARE MAI SALBATICA? ENTUZIASM SFANT SAU INTERES? "Nu iubiti lumea, nici lucrurile din ea. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el" (I Ioan 2,15). "Nu semanati intre spini!" (Ieremia 4, 3; nu semanati virtuti, fara sa smulgeti patimile). Bucuria de a lucra pentru Mesia este cea mai mare binecuvantare pentru noi. Asteptand pe Iisus, lumea isi pierde puterea de atractie, iar dificultatile nu ne mai descurajeaza.

"Dumnezeu rasplateste pe cei ce Il cauta" (Evrei 11, 6). Daca Il respingem, traim o viata inutila. Doar "Dumnezeu va face sa rasara mantuirea" (Isaia 61, 11).

Primii crestini nu se rugau ca persecutiile sa inceteze, ci se rugau pentru curaj! Dumnezeu ne inconjoara cu atat de multa bunatate! "Dumnezeu vine, vine ca o ploaie de primavara" (Osea 6, 3). Faptul de a nu crede cineva in Hristos ca Fiul lui Dumnezeu cel intrupat si venit in lume, nu inseamna ca lumea s-a golit obiectiv de Hristos, sau ca Hristos inceteaza de a fi prezent in ea, ci ca acela nu mai vede pe Hristos in ea, ca lumina, penntru ca ochii lui spirituali au orbit. Lipsa de credinta in Hristos si de cunoastere a Lui ca lumina se vede si in lipsa de iubire a omului fata de semenii sai.

Aceasta e iubirea suprema: sa nu fie impusa cuiva de nimic. In aceasta se arata insa si valoarea data omului de Dumnezeu prin creatie; desi l-a facut din nimic, l-a facut in asa fel ca vede in el o faptura demna de a o trata ca pe un egal. MARTURISIRE: Croatia a interzis, prin referendum, posibilitatea casatoriilor homosexuale. Fiecare crestin este reprezentantul lui Iisus in lume. „NOI SUNTEM IMPREUNA-LUCRATORI CU DUMNEZEU”. SA FIM GENEROSI: „FERICE DE VOI, CARE SEMANATI PRETUTINDENI!” (cei ce raspanditi binele)

Absolut nimeni nu este atat de degradat incat harul lui Dumnezeu sa nu poata lucra pentru el. MATEI 13, 44: Un om inchiriaza un teren, pentru a-l cultiva. Gaseste o COMOARA ASCUNSA (proprietarul se pare ca a decedat, nu o mai revendica). VINDE TOT CE ARE SI ISI CUMPARA TERENUL ACELA (stiind de comoara). Familia nu intelege de ce vrea tocmai acel teren (pentru ca nu vede nici o valoare in el). Dar omul stia ce face! Pentru comoara vesnica e nevoie de efort intens! Cel ce o gaseste renunta la tot! Nici un efort nu e prea mare, nici un sacrificiu prea costisitor! ACEASTA COMOARA ESTE EVANGHELIA. MATEI 16, 26: CE FOLOS? CE FOLOS SA CASTIGI LUMEA, DACA ITI PIERZI SUFLETUL?

Iubirea este o comoara inepuizabila. „Ai Sai insa nu L-au primit” (drama respingerii). Nu au stiu sa Ii multumeasca. INVENTAM ORICE SCUZA PENTRU A NU II MULTUMI! Nimeni nu e lasat fara ajutor. Pastorul cel Bun nu esueaza, ci gaseste oaia pierduta. Si azi, oile ratacesc departe de staul. Pastorul cel Bun le cauta si le reintegreaza in turma. Dumnezeu vrea sa refaca sufletul si sa intipareasca din nou in el chipul neprihanirii Sale. ISAIA 55, 7: „DUMNEZEU NU OBOSESTE IERTAND”. Cel ce vine la El nu va fi scos afara! CEI NEMULTUMITORI par a spune: „NU SUNT INTERESAT! SUNT PREOCUPAT DE ALTCEVA!” Nu sunt dispusi sa isi intrerupa modul pagan de viata.

CE MULTA INGADUINTA ARE DUMNEZEU FATA DE OBRAZNICIA NOASTRA! Orasul din Romania in care MEDICII GINECOLOGI nu mai vor sa faca AVORTURI – TIMISOARA! Biserica Anglicana testeaza o versiune moderna de botez a pruncilor, scrie The Telegraph. In conformitate cu noul text al slujbei, parintii si nasii nu mai sunt rugati “sa se lepede de satana”, “caiasca de pacate” si “sa se inchine lui Hristos.” in locul acestora, preotul intreaba, “Negati raul si toate formele sale? Si toate promisiunile sale desarte?” In noul text, care este folosit deja in 1000 de parohii, nu mai este amintit diavolul si nu se foloseste cuvântul “pacat”. Enoriasilor de asemenea nu li se mai cere inchinarea la “Hristos ca Dumnezeu,” deoarece ideea de inchinare este considerata extrem de controversata, mai ales pentru femei.

DACA STIM SA II MULTUMIM, NU NE MAI SUFOCA NICI O FRICA. NU STIM MOTIVUL PENTRU CARE CEI 9 NU S-AU MAI INTORS.
SA FIE COMODITATEA?! Apostolii nu au incetat sa Il predice pe Iisus; noi de ce nu am face-o? Un mai mare dar este A NE VEDEA PACATELE, decat a vedea pe ingeri! Pacatele moderne: aroganta, plictiseala si respingerea pocaintei.

Marius Matei

 

.

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
264 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

18 Ianuarie 2014

Vizualizari: 2340

Voteaza:

Zece leprosi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE