Alchimia zambetului

Alchimia zambetului Mareste imaginea.

In fiecare inceput de an, ne punem dorinte. Nu cred sa existe persoane care sa-si doreasca ceva neplacut. Din contra, toti ne dorim sa fim mai fericiti, mai sanatosi, mai bogati, mai indragostiti de frumos. Acuma, la drept vorbind, frumosul de care ne indragostim depinde de gusturile fiecaruia, dar in majoritatea cazurilor are conotatii benefice asupra tuturor celor care nazuiesc spre el. Trimitem mesaje tuturor, primim mesaje de la oricine si ne apropiem unii de altii in chip nevazut, prin simplul motiv ca sarbatorile de iarna ne focuseaza gandurile spre alte meleaguri interioare decat cele obisnuite.

In timpul anului, gandurile noastre se concentreaza asupra facturilor in timp ce, la ceas de sarbatoare, se concentreaza asupra oamenilor. Si uite asa, magia acestor zile devine explicabila. Poposind putin cu privirea pe chipurile celor care ne inconjoara realizam cat sunt de importanti, cat de bogati suntem ca-i avem alaturi si cata bucurie ne pot oferi printr-un zambet, o strangere de mana sau o banala imbratisare. Gesturi simple pe care nu le-am baga de seama in restul anului, doar pentru ca mintea noastra are alte preocupari, desi nu vad cu ce sunt mai speciale facturile din restul anului decat cele din luna Decembrie. Culmea e ca toate sunt platite, doar ca ultimele sunt insotite de urarea „Sarbatori fericite!” si un zambet, in timp ce celelalte sunt insotite de incruntari si reprosuri. Tocmai din acest motiv, luna Decembrie si inceputul lunii Ianuarie este cea mai frumoasa perioada din an.

Zambetul este cea mai ieftina si mai la indemana forma prin care ne putem apropia de ceilalti. El nu ar trebui oferit doar la ocazii speciale, ci permanent ca o semnatura a conditiei nostre umane. Chiar noi insine daca ne-am zambi dimineata in fata oglinzii, am incepe ziua mult mai multumiti si increzatori iar rezultatele unei astfel de atitudini, nu vor intarzia sa apara. Surasul despre care vorbeam ne va insoti ulterior in toate activitatile desfasurate in acea zi, iar partea frumoasa e ca pana la finalul zilei va strange in jurul sau zambetele altor persoane satule de priviri incruntate. Mai cu seama atunci cand consideram ca nu avem motive de zambit, trebuie sa gasim taria de a schita un asemenea gest in relatia cu ceilalti, pentru ca respectivii vor raspunde suferintei noastre cu alt suras si sprijinindu-ne de el vom gasi calea necesara pentru a iesi din indispozitia incercata.

Viata la tara m-a invatat ca puterea surasului este dublata de cea a cuvintelor. In orice sat, locuitorii se saluta cu zambetul pe buze. „Buna ziua”, „Doamne-ajuta”, „Spor la treaba” etc. sunt expresii ce fac parte din frumusetea vietii rurale si intaresc sufleteste locuitorii acestor acestor asezari unde cuvantul OM isi regaseste locul de cinste in inimile semenilor iar intelesurile sale tainice sunt cunoscute inca de toti. Fara a cunoaste tehnici NLP, fara a citi carti motivationale, acestia se sugestioneaza reciproc pozitiv toata ziua, astfel incat este practic imposibil ca subconstientul lor sa nu preia mesajul transmis si sa actioneze in consecinta. Ei actioneaza instinctiv, manati de un imbold interior ce ne demonstreaza ca rostul nostru pe acest pamant este de a-i face viata mai frumoasa celuilalt nu prin sacrificii inutile, ci prin gesturi simple in fata carora orice suflet vibreaza si rezoneaza constructiv. Legile vietii raman astfel suverane si fiecare isi implineste constient sau mai putin constient rostulin aceasta lume, bucurandu-se de privilegiul de a trai alaturi, impreuna si prin ceilalti.

Firesc este sa ne bucuram de viata, dar frumusetea ei depinde de deciziile pe care le luam. Nu putem lua o decizie gresita si sa ne asteptam la un rezultat pozitiv. Tristetea este cauzata de mai multe decizii gresite luate una dupa alta. Zambetul ar putea atrage dupa sine decizii favorabile destinului nostru, tocmai prin fluxul de energie pozitiva pe care il aduce cu sine. Zambind, ne inconjuram de persoane ce ne vor binele, care ne agreaza si, in acelasi timp, gandurile negative nu vor pune stapanire pe judecata noastra. Astfel, inconjurati de oameni dragi, avand un tonus potrivit, ne putem bucura in tihna de viata avuta. Asistam prin urmare la o transformare in bine a propriei existente fara a cheltui bani, fara sedinte de consiliere, fara seminarii sau tratate motivationale. Totul depinde de noi!

Fericirea trebuie sa fie singurul nostru scop in viata. Atingerea ei inseamna implinirea destinului. Daca nu suntem fericiti, inseamna ca suntem inafara destinului. Ne-am nascut ca sa fim fericiti, nicidecum ca sa suferim. Suferinta ne indica ca am facut niste alegeri gresite, in disonanta cu menirea noastra in aceasta lume. De aceea, cand ceva nu merge cum trebuie in viata de zi cu zi, trebuie sa ne analizam toate deciziile luate pana la acel moment si sa identificam cauza. Daca suntem sinceri cu noi insine, nu e un demers foarte greu. Daca ne mintim, nu facem decat sa prelungim agonia. „Cunoaste-te pe tine insuti” este un indemn vechi de cand lumea si pretuit la justa sa valoare de toate scolile filosofice si esoterice ale lumii. Noi insine ne construim viata, in noi insine gasim raspunsul la ce traim.
Asadar zambiti.nu aveti nimic de pierdut!

Dragos Hutuleac

 

.
Pe aceeaşi temă

23 Ianuarie 2014

Vizualizari: 1078

Voteaza:

Alchimia zambetului 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

zambetul rasul

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE