Angajatul

Angajatul Mareste imaginea.

Şeful are întotdeauna dreptate! Sigur că vorba asta deranjează multă lume. Totuşi cam asta este realitatea în care eşti pus să lucrezi şi nu cred că poţi face ceva deosebit ca să o schimbi. O poţi atrage însă în folosul tău. Nu doar în folosul profesional, punându-te bine cu şeful, ci, mai mult de atât, în folosul sufletesc, găsind în orice dialog sau chiar contradicţie cu şeful sau superiorul un prilej de smerire, de răbdare, de bunăvoinţă, de dăruire chiar, de seriozitate, onestitate, sinceritate şi multe alte virtuţi.

Cum alegi? Să stai apăsat sub povara unui şef uneori anost, care solicită exactitate şi promptitudine, eficienţă, sau să depăşeşti acest tip de relaţie şi să îl priveşti ca pe cel care îţi arată ce ai de îndreptat, cel care îţi pune la încercare şi exerciţiu darurile primite de la Domnul? Bineînţeles că Dumnezeu nu e străin de necazurile pe care le suporţi la serviciu.

Sigur că le ştie şi le îngăduie nu dintr-un sadism mascat, nici ca să-ţi arate ce rău e fără El, nici ca să te înveţe vreo lecţie. Ci numai şi numai pentru a te ajuta să creşti, să te antrenezi pentru luptele adevărate cu patimile şi cu duhurile ascunse în spatele lor. In ultimă instanţă, să te fortifici în lupta cu tine însuţi.

• Implică-te!
• Vezi cum îţi poti face treaba mai bine şi apoi vezi dacă nu poţi tace ceva în plus.

Poate nu vei fi răsplătit financiar, dar cu siguranţă vei fi mai mulţumit de ziua petrecută la serviciu şi vei ajunge acasă mai liniştit.

Pr. Serban Tica

Articol preluat din cartea "Cum poti fi smerit", Editura de suflet

Cumpara cartea Cum poti fi smerit


 

.
Pe aceeaşi temă

02 Februarie 2015

Vizualizari: 1026

Voteaza:

Angajatul 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

smerenia serviciul

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE