Brand-ul crestinului este Iisus Hristos

Brand-ul crestinului este Iisus Hristos Mareste imaginea.

"Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" (Ioan, 14, 6)

In ultimii ani, de cand cu Fondurile Europene, au aparut ca ciupercile dupa ploaie o sumedenie de Fundatii, Asociatii si Firme care, chipurile, te invata cum sa traiesti, cum sa-ti chivernisesti viata. Peste tot fac reclama pentru brand-ul personalitatii, al produselor, al firmelor etc.

Aceste fundatii inchiriaza sali, in mai toate orasele, unde fac "prezentari", in sensul ca vine un tinerel invatacel, sala fiind aproape plina cu persoane de 40-50 de ani, dandu-le lectii cum sa se imbogateasca peste noapte, cum sa stranga averi, dar si cum sa le cheltuiasca.

Unii dintre acestia chiar vin cu citate din Biblie si tot felul de momente ciudate ca nu stii ce sa faci, sa razi sau sa plangi. La sfarsitul prelegerii, trebuie sa cumperi o carte sau un DVD cu nimicurile lor.

In plus, daca aruncam o privire pe statul de plata al acestor fundatii, vom gasi ca figureaza tot felul de rude ale impricinatilor: parinti, frati, unchi, bunici si chiar strabunici, beneficiind de zeci si sute de milioane de lei.

Tuturor acestor "impostori" le spunem ca noi, cei de credinta crestina ortodoxa, nu avem nevoie de nici un brand, noi il avem pe Domnul Iisus Hristos. Acesta este brand-ul crestinului. Iar toata filosofia vietii crestine si modul cum sa ne chivernisim cele pamantesti le aflam din Sfanta Scriptura.

Apoi, din vietile Sfintilor Parinti aflam care este rostul vietii si cum si-au randuit ei viata pamanteasca fara a apela la asa-zisa "dezvoltare a personalitatii". Invataturile si exemplele lor de viata, traita in Hristos, ne sunt indeajuns pentru calauzirea vietii pamantene.

In plus, Invatatorul nostru ne pregateste pentru viata de aici, dar mai ales pentru cele ce vor veni, pentru ca, nu-i asa, viata nu se termina la marginea gropii. Pentru a invata, Domnul Iisus Hristos nu a avut un anumit timp. El intotdeauna era gata: ziua El invata poporul, iar noaptea se retragea pentru rugaciune. El nu invata cum faceau carturarii si fariseii, sec si fara viata si nici cum fac astazi tot felul de asa-zisi "profesori".

Pana si stiinta supertehnologizata a veacului pe care il traim vine sa confirme ceea ce religia spune de mii de ani, adica despre faptul ca omul este o fiinta spirituala si despre vesnicia sufletului.

Astfel, omul de stiinta Robert Lanza, profesor universitar doctor la Institutul de Cercetare Advanced Cell Technology si profesor asociat la Wake Forest University School of Medicine, da o definitie formidabila a omului: "Omul nu este un obiect, ci o fiinta speciala" ceea ce il apropie foarte mult de definitia teologica a fiintei umane: "Omul este o fiinta spirituala".

Mai mult cercetatorul Robert Lanza vine cu un nou concept numit "biocentrism", potrivit caruia - nimic nu exista fara constiinta, in schimb, ar exista un numar infinit de universuri si orice este posibil intr-un univers. Acest lucru inseamna ca moartea nu exista in adevaratul sens al cuvantului, deoarece toate universurile posibile exista simultan, indiferent de ceea ce se intampla in unul dintre acestea.

In acest sens, ramanem consternati sa aflam ca cea mai mare descoperire a filosofiei este principiul unitatii universale, cum am spune noi crestinii: unirea cu Hristos, unirea cu Dumnezeu.

In consecinta, Hristos este centrul crestinismului, iar restul este perimetrul cercului. Nimeni nu a exercitat asupra omenirii o influenta atat de mare si de profunda ca Omul care se cheama Iisus Hristos. Si aceasta se datoreaza si faptului ca El nu a fost un simplu om. El este Dumnezeu, facut Om si care a venit pe acest pamant sa mantuiasca intreaga omenire.


Asadar, Domnul Iisus Hristos ramane acelasi azi, maine si pururi brand-ul crestinului, mai mult, izvor de viata, stanca de reazim, balsam racoritor in dogoarea incercarilor si singurul care da rost si sens vietii noastre.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!
Doamne ajuta!

Stefan Popa

.

Despre autor

Stefan Popa Stefan Popa

Senior editor
493 articole postate
Publica din 28 Septembrie 2012

Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 2176

Voteaza:

Brand-ul crestinului este Iisus Hristos 5.00 / 5 din 2 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE