Ce astept de la acest post?

Ce astept de la acest post? Mareste imaginea.

Ce astept de la postul acesta? Nimic de la post in sine, ci multe de la mine. Neatinsul e Acelasi, neschimbat, vesnic; imi ofera aceleasi daruri. Totusi, El nu este un lucru gata gasit, ci este vesnica descoperire pe care trebuie sa o urmez, asa cum magii isi urmau steaua lor.

Ce astept atunci de la mine? Sa fiu mai deschis razelor iubirii, sa fiu mai opac fata de rautate, sa gandesc mai luminos, sa doresc pacea, sa dezleg lanturile prostiei, sa fie mai intelegator cu celalalt.

Dar in primul rand, sa ma rog mai mult, sa stau mai mult de vorba cu sfintii, sa plang cu ei, sa rad cu ingerii, sa ma las ridicat de bratele Parintelui, sa ma decontectez de la aceasta livada cu mere interzise. Sa am mai multa putere asupra gandurilor mele, sa le scot pe cele rele.

In acest post, astept de la mine sa nu mai barfesc, sa nu mai invidiez, sa reusesc sa inlocuiesc grija facturilor cu rugaciunea inimii. Sa consum salata de legume, fara branza Feurbach. Ca de aia e de legume. Si branza nu e de post. Mai bine Filocalia si Paraclisul, decat Mandruta, Salome sau Giroux.

Sa aleg Jacob (scara cereasca), refuzand Jack & Jackie (bautura si femei). Dar nu voi putea asta singur, egoist, niciodata. De aceea, te rog, Doamne, ai mila de sufletul meu pacatos. Spala-l. Scapa-ma de iadul nemultumirii si daruieste-mi raiul binecuvantarii. Dimineata auzi glasul meu, seara nu-Ti intoarce urechea de la ruga mea.

Sa ma rog pentru cei ce ma enerveaza pana la disperare in fiecare zi, sa nu cad in plasa anturajului amagitor, sa nu ma trufesc cu goliciunea si cenusa. Sa nu ma consider superior celui ce mananca gratare, doar pentru ca eu consum un vas de linte. Vreau in acest post sa reduc timpul pierdut la televizor si sa il convertesc in timp de acatiste si lecturi cu rod.

Ce astept in acest post?

Doar Nasterea lui Mesia, nu ornamente si ambalaje.

Ajuta-ma, Doamne, sa pot sa ma las gasit de Tine.

Matei Marius

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
255 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

03 August 2012

Vizualizari: 936

Voteaza:

Ce astept de la acest post? 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE