Chipul luminos al bunicii mele mi-a inseninat ziua

Chipul luminos al bunicii mele mi-a inseninat ziua Mareste imaginea.

O scânteie puternică am în suflet. Sclipeşte ca o lumânare într-o candelă aşezată în întuneric. Mă uit în propriile-mi palme şi parcă privesc în inimă. Mai este puţin până la sărbătorile Pascale, când voi simţi bucuria cea sfântă în familie.

Cu toţi ţineam post. Aveam o slăbiciune faţă de bunica mea, deoarece, când se întorcea la amiază de la biserică, chipul ei măsliniu ascundea un zâmbet în colţul buzelor şi părea că a uitat de toate grijile bătrâneţii.

Imi iubesc bunica. Pentru mine, de fapt pentru toată familia mea, bunica este o persoană înzestrată cu calităţi speciale pe care şi le foloseşte întotdeauna pentru a ne face să ne simţim bine. Prin felul ei de a fi, simplă şi plăcută, bunica schimbă atmosfera din casă în bine atunci când intră şi se reazămă de tocul uşii. In schimb, trecerea timpului şi vârsta înaintată au slăbit-o. Am fost nevoită să mă confrunt cu ideea că bunica mea s-a îmbolnăvit de inimă si că trebuie să-mi ascund tristeţea atunci când ea este prin preajmă.

Totuşi, cu toate că vestea ne-a afectat, bunica nu a renunţat la obiceiul de a merge la biserică zilnic, continuând şi să ţină post.

Eram în Ajunul Paştelui. Eu şi bunica tocmai veneam de la biserică. Durerile de inimă îi afectau starea de spirit. Mi-aş fi dorit să iau durerea ei asupra mea, de ar fi fost cu putinţă.

In fiecare seară, când spuneam rugăciunile, mă rugam şi pentru ea. In a treia zi de Paşti, m-am dus singură la biserică. Bunica a rămas acasă, pentru că nu se simţea bine.

Scânteia din sufletul meu se stingea încet. Imi doream ne-spus de mult să se facă bine. De data aceasta, lipsind de mai multe ori, m-am dus eu la ea. Când am intrat în casă, chipul luminos al bunicii mi-a înseninat ziua. Eram pur şi simplu copleşită până la lacrimi. Toate durerile i-au dispărut. Era un miracol. Acum simt că sufletul meu este iarăşi ca mai înainte.

Măria P., 13 ani, Suceava

Patericul copiilor, vol II; Editura Egumenita

Cumpara cartea "Patericul copiilor, vol II"

 

Pe aceeaşi temă

23 Noiembrie 2016

Vizualizari: 764

Voteaza:

Chipul luminos al bunicii mele mi-a inseninat ziua 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

bunica patericul copiilor

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE