Credinta nu e un job part-time

Credinta nu e un job part-time Mareste imaginea.

O explozie are loc in sufletul celui se agata de rautate. O distrugere a sperantei si o anihilare temporare a luminii. Ruinele pot fi reconstruite. Noul palat poate fi mai semet decat primul, daca se construieste alta fundatie. Pe alte principii. Renastem din propria cenusa. Ne transformam. Devenim altii, ramanand aceiasi.

Acuzatiile rautacioase la adresa unui crestin pot fi usor demontate atunci cand botezatul nu are nimic de ascuns. Poate fi judecat azi, el are constiinta impacata. Greselile trecute au fost sterse cu buretele in urma marturisirii adanci.

Pamantenii au un singur Soare care imprastie razele iubirii peste ei. Unii aleg sa se ascunda in nori de paie, altii exalta in caldura iubirii. Unii raman imbufnati si innorati, altii devin sori.

Credinta nu poate fi parasita in somaj tehnic, nu este un job part-time sau un concurs reality show. Este un mod de a trai alaturi de Iubire, de Iertare, de Vesnicie. E o provocare a vointei.

Parintele Arsenie Boca se roaga pentru noi: "Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedicandu-ne prin intunerec. Patimile au pus tina pe ochiul mintii, uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind inimile noastre si toate impreuna au facut temnita in care Te tinem bolnav, flamand si fara haina, si asa risipim in desertaciuni zilele noastre, umiliti si dosaditi pana la pamant."

Cu siguranta Martin Heidegger nu a fost primul, dar a zis-o cu convingere: doar Dumnezeu ne mai poate salva. Si nu vom muri, ne aminteste H.R. Patapievici, pentru ca Dumnezeu ne iubeste, aceasta este suprema revelatie. Apostolatul laic continua cu Brancusi: Eu ma aflu acum foarte aproape de Dumnezeu si nu mai trebuie decat sa intind mana spre El.

Credinta in Inviere este adevarata mangaiere in suferinta, in lupta cu ostenelile si cu greutatile vietii. Credem in eternitate. Iubim; facem loc celuilat in inima noastra. Nimic nu ne este mai de folos decat spiritul; pentru el a murit Mesia.

Marius Matei

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
264 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

27 Noiembrie 2021

Vizualizari: 923

Voteaza:

Credinta nu e un job part-time 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE