Cuvant despre Spovedanie

Cuvant despre Spovedanie Mareste imaginea.

Spovedania sau Marturisirea sau Pocainta reprezinta una din cele spte Sfinte Taine ale Bisericii. Se pare ca nu am spus mare lucru prin aceasta pentru cititorii obisnuiti cu formulari senzationale. Si totusi, daca ne gandim ca-n Biserica aflam doar Sapte Taine - lucrari ale lui Dumnezeu catre oameni, peste care revarsa Harul dumnezeiesc, iar Spovedania este una dintre ele, nu ramanem indiferenti in fata acestei afirmatii.

Seria aceasta incepe cu Spovedania, pentru ca ea trezeste constiinta, o curata, o potenteaza si-l naste pe om spre o noua viata. In cartea care cuprinde slujbele, randuielile si rugaciunile savarsite de catre preot la diferite trebuinte din viata crestinilor, numita "Moliftelnic" a doua slujba, dupa Botez, este cea a Spovedaniei.

Sa fie oare vreo logica a acestei asezari? Raspunde spovedania unei necesitati a omului? Sau mai raspunde - ca, de omulul acestor vremuri asa de complexe, de tulburi si de dificile? Sa vedem ce raspuns ne da experienta Bisericii. In ea ne regasim noi si am dori sa se regaseasca oricare om pentru care S-a jerfit Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

Alin Nasser
(Am luat fragmente din carticica "Despre Spovedanie", a Pr. Vasile Gavrila)

 

.

Despre autor

Alin Nasser Alin Nasser

Colaborator
7 articole postate
Publica din 14 Martie 2010

31 August 2010

Vizualizari: 765

Voteaza:

Cuvant despre Spovedanie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE