Daca ai mai avea doar un an de trait, cum l-ai petrece?

Daca ai mai avea doar un an de trait, cum l-ai petrece? Mareste imaginea.

Viata ne poate aduce multe surprize, placute sau nu. Cand afli de la un medic ca suferi de o boala cruda, care te nimiceste incetul cu incetul, si ca, in plus, nu mai ai prea mult timp de petrecut alaturi de cei dragi, tot ceea ce este in jurul tau devine gri.

Mai intai iti trebuie putin timp si prieteni dragi si buni care sa te sustina. Nu putini sunt acei oameni care in ziua de azi afla de la doctorul lor ca mai au de trait un an, doi sau chiar mult mai putin deoarece boala lor este incurabila, cum ar fi cancerul de diferite tipuri, scleroza laterala amiotrofica si multe altele.

Ai aflat, dar acum ce faci, cum pretuiesti timpul ramas?

Dupa ce iti revii, incepi sa te intrebi cam ce ai vrea sa faci in timpul ramas.

Dar oare ce e mai placut si mai frumos decat sa stii sa pretuiesti lucrurile marunte care iti fac ultimele clipe frumoase. Sa te uiti cum rasare soarele, sa te joci cu pisica sau cu catelul fara sa te gandesti ca ai putea sa imprumuti un purice, sa iti vezi prietenii si sa stati alaturi, sa te joci cu copii tai si sa iti aduci aminte de copilarie, sa te uiti cum ploua si sa admiri picaturile de ploaie, sa iesi afara si sa alergi prin ploaie, sa te porti prosteste, sa razi de tine, sa faci balonase asa cum facei cand erai mic, sa nu iti pese de ziua de maine si sa traiesti la maxim ziua de azi, sa iti vezi mama sau tatal si sa le spui cat de mult ii iubesti.

Sunt multe lucruri pe care ai vrea sa le faci atunci cand ti se spune "stii, mai ai un an de trait" si chiar le poti face pe toate, deoarece atunci cand iti doresti ceva cu adevarat poti realiza fara dar sau poate.

Uneori uitam ceea ce ne face cu adevarat fericiti si linistiti sufleteste iar cand primim o asemenea veste ne aducem aminte ca nu neaparat lucrurile materiale ne dau fericirea si descoperim ca, lucrurile marunte adesea sunt cele care ne fac fericiti.

Iar cand sfarsitul se apropie iar tu ai profitat la maxim de ultimele clipe spunandu-le celor dragi cat de multi tii la ei, jucandu-te cu micile animalute in curte sau din apartament, ducandu-te intr-o excursie la care ai visat de multa vreme, ascultandu-ti copii si jucandu-te cu ei, stand alaturi de persoana iubita si de prietenii tai dragi vei putea incheia aceasta viata pamanteasca implinit si bucuros.

Vei putea spune "misiune incheiata" cu sufletul impacat.

De aceea mai bine ne-am gandi din timp, nu numai cand primim vesti proaste oare ce ne face cu adevarat fericiti si impliniti? Ce ne impiedica sa facem acele lucruri? Poate ca, chiar noi suntem cei care ne punem bete in roate ca sa nu facem tocmai ceea ce ne-ar placea. Tu ce faci, iti pui bete in roate sau profiti la maxim de ziua de azi?

Mirela

Despre autor

Mirela Mazareanu Mirela Mazareanu

Colaborator
2 articole postate
Publica din 20 August 2010

24 August 2010

Vizualizari: 1218

Voteaza:

Daca ai mai avea doar un an de trait, cum l-ai petrece? 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Ana-Maria LupuPostat la 2010-08-24 16:22

    petrec prea mult timp la serviciu,caci mi-as petrece mai placut timpul ,in natura si la biserica de dimineata pana seara.Dar daca as renunta la job,nu as mai avea bani ....asadar as munci in continuare pt a pune bani deoparte pt inmormantare,sa nu fiu o povara pt parinti.Sa ma inmormantez singura .Ultimul an din viata? poate azi e ultima zi din viata.Si cu siguranta nu mi-am petrecut-o cum as fi vrut.La biserica in post si rugaciune.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE