Farisei si farisism

Farisei si farisism Mareste imaginea.

Multi dintre noi am citit sau am ascultat la Sfanta Liturghie scrierile apostolilor sau pildele pe care Iisus le adresa multimii.

Printre ascultatori erau si multi care se considerau invatatori de lege, care se intristau tare vazand influenta ce o avea Iisus asupra multimii, cand propavaduia Cuvantul lui Dumnezeu si facand multe minuni care erau posibile numai pentru Fiul lui Dumnezeu.

Totul s-a finalizat cu rastignirea lui Iisus. Daca ar fi banuit ca profetia lui Iisus, referitoare la inviere dupa trei zile se va adeveri si ca multi pamanteni vor urma Calea lui Iisus, alegand crestinismul, sigur ar fi renuntat sa-l dea pe mana lui Pilat spre a fi rastignit.

Din fericire, pentru cei care si-au inchitat viata Fiului lui Dumnezeu si si-au asigurat un loc de-a dreapta in Rai... totul s-a intamplat asa cum a hotarat Dumnezeu cand si-a trimis pe Fiul sau cel viu sa il scoata pe Adam din stricacine si sa invinga moarte care l-a preluat pe Adam si urmasii sai dupa ce a fost alungat din Rai.

Dar din nefericire si in zilele noastre sunt multi invatatori de lege care cunosc legile, dar le incalca cu buna stiinta, invata multimea sa respecte legile lui Dumnezeu, cand vin in Casa Domnului pentru Sfanta Liturghie sau alte evenimente religioase.

O fac cu dragoste si har in biserica, dar dupa ce parasesc lacasul sfant, uita ca si-au dedicat viata Domnului... uita de aproapele lor, se lasa atrasi de bogatii si bunastare, uita de umilinta, rabdare si smerenie si cel mai dureros este faptul ca uita de Marea Judecata.

In credinta mea este faptul ca Bunul Dumnezeu le va trimite acea lumina divina pentru a o impartasi cu dragoste si iubire apostoleasca asupra tuturor popoarelor.

Mare este mila ta Doamne! Nu ne lasa pe cei ce nadajduim in tine!

Nicu Danut Florin Petrescu
(11 Aprilie 2010)
 

Despre autor

Nicu Dan Florin Petrescu Nicu Dan Florin Petrescu

Colaborator
17 articole postate
Publica din 03 Ianuarie 2010

16 Aprilie 2010

Vizualizari: 1665

Voteaza:

Farisei si farisism 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE