Femeia, intre lume si Dumnezeu

Femeia, intre lume si Dumnezeu Mareste imaginea.

Femeia, motorul societatii as spune. Femeia da nastere de prunci, ii creste si are grija de ei, astfel respecatand cuvantul Mantuitorului "cresteti si va inmultiti". Femeia secolului XXI este femeia intre servici si casa, intre familia si a uita uneori de ea. Isi creste copilul dupa cum crede ea si cu frica de Dumnezeu.

Femeia crestina din zilele noastre poate nu are timp sa se duca mereu la Biserica, dar spune mereu o rugaciune in gand. Pentru altii poate nu e credincioasa, ca nu poarta  batic pe cap si nu se duce la Biserica prea des. Atunci cand intra sa se inchine in Biserica, toate privirile se indreapta spre ea, pentru ca nu are batic pe cap sau este pe fuga. Femeia aceasta are credinta ei, o credinta in Dumnezeu, care nu poate fi definita in cuvinte sau inteleasa de ceilalti.

Femeia crestina are credinta ei si totodata valorile ei morale preluate din Sfanta Scriptura. In unele zone ale tarii, in zi de sarbatoare, femeile se imbrac in port popular, isi iau copii de mana si se duc la Biserica. Oare in restul zilelor nu este credincioasa? Sunt unii oameni care vad femeia din zilele noastre ca pe o femeie lipsita de frica de Dumnezeu. Poate ca femeia crestina nu a facut un avort si are grija de viata ei duhovniceasca, fara sa dea socoteala nimanui dar oare asta conteaza pentru ceilalti?

Ce si cum te vad ceilalti nu iti mai pasa in secolul acesta. Stii ca ai constiinta curata si esti impacata cu tine, iar in fata lui Dumnezeu doar tu stii ce ai facut bine sau  rau fara a tine cont de ceilalti. Femeia crestina a secolului acesta trebuie sa se lupte cu acele lucruri negative, trebuie sa gandeasca si sa explice copiilor unele fenomene greu de inteles si mai ales sa fie SOTIE si MAMA.

Intr-un secol in care avortul se face pe banda rulanta, fara a se tine cont de pacatul major al uciderii, pe care astfel se face, iar amanarea nasterii de prunci se face voita astfel ajungand, cand ii doresti, sa nu ii mai ai, astfel totul complicandu-se. Femeia crestina a secolului nostru este uneori pusa intre lume si Dumnezeu. Intre gura lumii care  da sfaturi care, dupa parerea lor, sunt duhovnicesti, si Cuvantul Lui Dumnezeu.

In incheiere, pot spune ca femeia crestina a secolului nostru se roaga in sinea ei Maicii Domnului, cerand ajutor de Sus, bazandu-se pe ruga lor fierbinte si pe relatia stransa dintre ea si Dumnezeu, chiar daca nu pot ajunge la Biserica atat de des pe cat si-ar dori.

Marin Ella-Maria

Despre autor

Ella Maria Marin Ella Maria Marin

Colaborator
1 articole postate
Publica din 30 Septembrie 2010

Pe aceeaşi temă

03 August 2012

Vizualizari: 2871

Voteaza:

Femeia, intre lume si Dumnezeu 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • alexandrescu stefanPostat la 2010-10-03 20:11

    Nu stiu ce sa zic.Poate ca este adevarat,nu putem noi masura credinta fiecaruia si sporul sau duhovnicesc,dar stiu un singur lucru:Biserica este ziditoare iar prezenta la slujbele Ei sunt obligatorii pentru o viata crestina adevarata,fie ca suntem barbati,copii sau femei...Parerea mea este ca e bine sa luam exemplul Maicii Domnului,a Sf.Cuvioase Parascheva,ale sfintelor mucenite,ale sfintelor femei care au fost casatorite si care au avut si ele familii,copii ispite si fel de fel de preocupari lumesti,necesare traiului de altfel,dar care au dus in acelasi tim o viata sfanta,inchinata Bisericii...in defintiv mantuirea reprezinta o impletire a muncii cu rugaciunea si nu trebuie sa ne scuzam ca avem copii,soti,servici si casa tocmai pentru ca acestea fac parte,IMPREUNA CU BISERICA,mama noastra spirituala, din planul mantuirii noastre...

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE