Halloween-ul

Halloween-ul Mareste imaginea.

In noaptea de 31 octombrie se "sarbatoreste" Halloween-ul, astfel aproape peste tot vor fi prezente fantome, paienjeni, dovleci si toate celelalte obiecte menite sa induca o atmosfera de groaza si mister. Este oare o sarbatoare atat de nevinovata, precum obisnuim sa credem? Aceasta celebrare a mortilor vii merita o abordare crestina.

Desigur ca efectele nu vor fi foarte mari la adulti insa la copii pot fi dezastruoase.Copiii din zilele noastre sunt obisnuiti cu o atmosfera de mister, de groaza fiind fascinati de povestile infricosatoare de pe internet sau din carti, sau chiar la televizor. Nimanui nu-i place starea de frica, insa cea de mister le convine tuturor. Cel mai multi copii sunt fascinati de aceasta intrebare: Exista sau nu fantome, spirite sau toate celelalte ciudatenii. De multe ori acestia nu asculta de parinti in cazul in care primesc un raspuns negativ si cerceteaza ei insisi pe internet, gasind tot felul de filmulete cu spirite pe YouTube. Fiecare copil ar vrea sa vada o fantoma sau sa aibe o experienta supranaturala si pe deasupra sa scape cu fata curata din aceste intalniri cu spirite rele.

Cel mai periculos este atunci cand odraslele noastre cred cu tarie aceste superstitii (fantome, spirite si vrajitoare), fiind convinsi si de puterea vrajitoriei. Astfel acesti copii incep sa caute fel de fel de vraji prin carti, poate si pe internet sau cine stie de unde mai gasesc cate un descantec si il pune in practica, lucru respins cu desavarsire de Biserica.

Costumele

In unele tari pe strada in noaptea de 31 octombrie sute de copii sunt imbracati in fantome, spirite, vampiri si alte ciudatenii. Acest obicei este unul pagan, de la celti care se imbracau asa pentru a speria adevaratele spirite rele care, dupa cum credeau ei, erau libere sa bantuie in lumea noastra in aceasta noapte.Referire la infatisarea exterioara a omului ne invata parintele Cleopa: Si acestea sunt ceva. Dar noi sa privim lucrurile tainice, care ataca mintea, inima si sufletul omului. Crestinului ii sta bine sa se cunoasca si din lucrurile dinafara, dar acestea sunt exterioare. Insa Domnul nu cere de la noi numai exteriorul. Exteriorul este frunza, iar roada este lucrarea cea dinlauntru.

S-a intalnit odata Ava Alonie cu Ava Agaton: "Avo, de ce trebuie sa ne grijim mai tare, de lucrarea cea dinafara sau de paza cea dinlauntru?" Si i-a zis: "Lucrarea cea dinafara, adica postul, milostenia, portul, barba, fusta, uniforma, vorba, sunt frunza. Si Mantuitorul, in martea cea mare, a blestemat smochinul acela in care a gasit numai frunze: De acum sa nu se mai faca in tine roada in veac". Era simbolul poporului evreiesc si al fariseilor, care puneau baza numai pe cele dinafara.

Apoi zice Ava Alonie: "Aratat este ca toata osteneala noastra este pentru paza cea dinlauntru. Pentru credinta cea dreapta in Dumnezeu, pentru smerenie, pentru dragoste, pentru infranare, pentru dreapta socoteala si celelalte fapte bune, care sunt roade ale dragostei". Roada duhului este: dragostea, bunatatea, indelunga rabdare, infranarea poftelor, facerea de bine, blandetea, credinta.

Dar unui pom ii sta bine cand are si frunze si roade. Atunci este complet.

Deci cel mai mare pacat nu este atat sa te imbraci in costume de Halloween, cat raportarea ta interioara la aceasta "sarbatoare". A te imbraca in haine specifice este deja un inceput de cadere. In continuare tot parintele Cleopa ne invata despre vrajitorie ca este canon greu impotriva acestui pacat. Odata savarsit, pacatul nu se iarta decat daca acela care l-a facut nu se pocaieste toata viata.

Adrianno Giovanny

Despre autor

Nu Conteaza Nu Conteaza

Colaborator
1 articole postate
Publica din 31 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

03 August 2012

Vizualizari: 2938

Voteaza:

Halloween-ul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE