Icoane in inima fagului

Icoane in inima fagului Mareste imaginea.


Icoana


       Pe data de 9 noiembrie a. c. sute de enoriasi aflati la slujba hramului bisericii din satul Cucuieti, judetul Neamt, au vazut o creatie a naturii pe care ei o considera un „semn ceresc“. In timp ce taia un fag, Ionel Iordache a descoperit in miezul copacului 17 ipostaze ale chipului Mantuitorului, mai multe fete de ingeri si cateva cruci! Omul se afla pe un deal cand a vazut ca fagul s-a rupt de la doi metri inaltime.

A luat drujba si a inceput sa taie. Cand a dat bucatile de lemn la o parte, una dintre femeile care aranjau stivele a strigat uimita, spunand ca vede figura Mantuitorului in lemn. Om cu frica lui Dumnezeu, Ionel a dus bucatile de copac la biserica din sat, inmanandu-le, Icoana in copacplin de smerenie, preotului paroh Irinel Cernat. Acesta a putut constata ca sunt prezente, ca intr-o fotografie in miscare, chipul lui Iisus Hristos si cateva fete de ingeri. „Tablourile“ au fost asezate langa biserica, unde credinciosii le admira si se minuneaza de ele. Ei cred ca este pacat sa le arda. Multi dintre ei spun ca acesta este semnul ca Domnul nu si-a intors fata de la romani. Fagul era batran de 300 de ani si era situat pe locul unui schit de calugari renumiti pentru darul lor duhovnicesc.


Oamenii sunt convinsi ca acolo mai exista si alte lucruri minunate, pe care trebuie, insa, sa le caute. In acelasi loc, in urma cu 5 ani, a fost descoperita o bucata de lemn care avea incrustata in taietura semnul sfintei cruci. Si tot un lemn asemanator a mai fost gasit acum 3 ani. Toate aceste intimplari l-au facut pe preotul paroh sa decida infiintarea unei camere speciale de muzeu, unde sa expuna obiectele despre care lumea crede ca au fost zamislite de o mana divina. (G. M.)

.

09 Octombrie 2007

Vizualizari: 4234

Voteaza:

Icoane in inima fagului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE