Filmul Antichrist - Lars von Trier si ispita filmologica din Postul Pastelui

Filmul Antichrist - Lars von Trier si ispita filmologica din Postul Pastelui Mareste imaginea.

O dovada in plus ca Diavolul nu-si ia concediu in perioada Postului mi se pare recenta lansare a filmului „Antichrist” in regia lui Lars von Trier la cinematografele din Romania. Dincolo de subiectul filmului si judecatile de valoare exprimate de criticii de specialitate, merita remarcata aceasta bizara coincidenta care se petrece la nivel national.

E clar ca filmul nu e o poveste de dragoste clasica, nici un horror oarecare cu extraterestrii sau falci. Tot Occidentul a fost oripilat de imaginile socante, si binenteles, e randul nostru acuma.

Ce nu pricep eu este de ce trebuie sa vedem filmul asta acum?

De ce premiera lui trebuie sa aibe loc in Postul Pastelui?

Sunt tolerant pana la exces, si spun: romanii sunt liberi sa vada filmul asta cand vor. E clar ca daca sunt chiar atat de curiosi, il pot pirata, sau cumpara pe DVD, dar de ce trebuie ca premiera lui - si prin asta inteleg un val de mediatizare masiv - terbuie sa se petreaca tocmai acum? Cati bani se pierdeau daca se amana premiera doar cu doua saptamani? Chiar urma sa asistam la o crima economica? Intra Multiplex-ul in colaps?

Solutia - utopica, din punctul meu de vedere - ar fi ca nici un roman sa nu se duca la premiera, tocmai pentru ca e Postul Pastelui. Sa-si amane macar curiozitatea, daca nu o poate infrana... indiferent de „geniul” lui von Trier, si nepasator la posibilitatea de a-si largi raza de cunostinte culturale in aceasta perioada.

Mie asa mi se pare just, si nici macar nu vad cu ce ar afecta pe cineva. Din simpla empatie crestina, daca nu dintr-un sentiment de repulsie normal.

Alexe Poldi

Despre autor

Alexe Poldi Alexe Poldi

Colaborator
2 articole postate
Publica din 26 Martie 2010

02 Aprilie 2012

Vizualizari: 3161

Voteaza:

Filmul Antichrist - Lars von Trier si ispita filmologica din Postul Pastelui 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

filmul antichrist

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE