Cuvintele pe care le port in inima mea

Cuvintele pe care le port in inima mea Mareste imaginea.

"Maria pastra toate aceste cuvinte, punandu-le in inima sa." (Luca 2, 19)

Iti propun sa facem un scurt experiment: care sunt cuvintele care iti vin in minte "exact in acest moment"? Scrie-le. Acestea s-ar putea sa fie cuvintele pe care le pastrezi in cele mai ascunse tainite ale sufletului tau.

Ce cuvinte pastrezi in inima ta?
La ce cuvinte cugeti in tacerea noptii?

Sunt insulte, jigniri sau cuvinte de desconsiderare?
Sunt cuvinte care aduc razboi, ura, cearta, teama, ingrijorare, frica?
Sunt cuvinte care aduc vesti rele, nenorociri, intristare, suferinta si moarte?

Sau sunt cuvinte asemanatoare cu cele din inima Mariei:
"Nu va temeti."
"Va aduc o veste buna."
"O mare bucurie pentru tot poporul."
"Slava lui Dumnezeu."
Pace pe pamant."
"Hristos Domnul - Mantuitorul."

Cuvintele la care "alegi" - da, da, depinde de tine ce alegi - sa cugeti in inima ta vor fi pentru tine "blestem" sau "binecuvantare", "nenorocire" sau "bucurie".

Din pacate, in ultimul timp, nu mai cugetam la cuvinte, ci la "imagini". Iar imaginile care ne "izbesc" de pe autobuze, de pe blocuri, de pe panouri publicitare, de pe trotuare, de la televizor sunt pline de incarcatura imorala, sexuala, pacatoasa, etc.

Cum zicea cineva: "Daca ai ateriza pe o planeta straina, ai intra intr-un local public si ai vedea o multime de locuitori ai acelei planete ascultand muzica in semi-intuneric, cu ochii cat cepele atintiti asupra unui platou cu friptura, asteptand cu balele la gura sa se ridice capacul de pe friptura, ai zice ca fiintele respective au o problema grava cu mancarea si pofta de mancare. La fel este pe planeta Pamant cu sexualitatea si pofta sexuala." (C.S.Lewis)

Revenind la cuvintele (sau imaginile) la care cugetam in inima noastra, la o privire foarte rapida si profunda, ce gasesti acolo? Mai scrie o data.

Alege azi sa arunci in marea uitarii toate fantasmele, toate imaginile si cuvintele interzise si murdare, care-ti framanta mintea si inima. Arunca tot ceea ce ti-a provocat durere si suferinta.

Alege astazi sa pastrezi in inima ta, la fel ca Maria, doar "cuvintele frumoase", de "binecuvantare, pace, vesti bune si viata". Alege astazi "sa pastrezi" in inima ta si "sa cugeti" doar la "cuvantul lui dumnezeu" - Biblia - si la "Sfantul" care este Fiul lui Dumnezeu - Iisus Hristos - Cuvantul Intrupat, binecuvantat fie Numele Lui. Apoi din inima ta vor curge "izvoare de apa vie", de binecuvantare, de vindecare si pace, pentru tine insuti si pentru cei din jur.

Eram bolnav intr-o zi si stateam in pat, iar fiul nostru cel mic, de 5 anisori, mi-a adus la capul patului toate Bibliile pe care le-a gasit prin casa. Nu ca un talisman, ci pentru ca el a inteles ca "Acolo este Putere!"

Alege astazi sa-L pastrezi in inima ta si sa cugeti la Hristos Iisus, Cuvantul Viu si Binecuvantat al Lui Dumnezeu.

Ioan Ciobota

Despre autor

Ioan Ciobota Ioan Ciobota

Editor
38 articole postate
Publica din 19 Februarie 2010

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 2546

Voteaza:

Cuvintele pe care le port in inima mea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE