Martea cea mare

Martea cea mare Mareste imaginea.

Domnul se odihneste peste noapte intre prietenii Sai dragi din Betania. In zorii zilei Iisus vine iarasi in Ierusalim, unde-L asteptau ura si furia fariseilor, saducheilor si carturarilor. Urca iar treptele de piatra ale templului, vorbeste poporului care era dornic sa primeasca minunatele lui invataturi si iarasi mustra cu asprime, fatarnicia si masca evreilor. Le vorbeste apoi despre pilda celor 10 fecioare, despre datoria fiecaruia de a-si pregati sufletul pentru a fi gata oricand sa-L intampine pe Domnul si sa dea seama de faptele facute, zicandu-le:

- Privegheati asadar, caci nu stiti nici ziua, nici ceasul in care Fiul Omului are sa vina; tineti aprinse candelele credintei,candelele iubirii aproapelui, fiti pregatiti a raspunde Celui ce va intreba daca ati iubit pe aproapele voastru !

Bunul Iisus dezvaluie taina dreptei judecati,rasplata sau osanda dupa implinirea sau neimplinirea poruncilor.Dar inimile impietrite au ramas fara raspunsul dragostei lor, au ramas neclintite ca niste stanci ale urii, caci sufletele lor erau stapanite de diavolul rautatii si n-au putut intelege adancul talc al predicii Mantuitorului; urechi n-au avut sa auda si nici ochi sa vada.

Aceasta a fost predica de pe urma catre popor a Domnului, aceasta a fost legea statornicita de El, CA TOTI CEI CARE CRED SI MARTURISESC NUMELE LUI sa traiasca in iubire si sa vesteasca iubirea.

De azi inainte IISUS nu mai vorbeste multimii. Timpul este aproape.Cele din urma cuvinte le daruieste prietenilor Sai,acelora care aveau sa semene pretutindeni samanta cea buna a Evangheliei si impreuna cu ucenicii Sai paraseste iarasi cetatea urii si razbunarii, indreptandu-se spre locasul de pace si tihna al prietenilor Sai din Betania.

La evrei se apropia Pastile, de aceea fariseii si carturarii plini de dusmanie pe Iisus, pentru ca tot poporul venea dupa Dansul, cautau prilej ca sa-L omoare inainte de a sarbatori ei Pastile.

Florentina

Despre autor

andriesei florentina andriesei florentina

Colaborator
44 articole postate
Publica din 30 Decembrie 2010

Pe aceeaşi temă

30 Iulie 2012

Vizualizari: 1783

Voteaza:

Martea cea mare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE