MEMORANDUM SFINTII INCHISORILOR

MEMORANDUM SFINTII INCHISORILOR Mareste imaginea.

Fratilor intru Domnul,
oare de cat timp mai avem nevoie si de ce incercari ca sa intelegem clar ca traim pe spatele acestor sfinti ai inchisorilor, ai generatiei cu adevarat de AUR a Romaniei ? Unul dintre acestia,cuviosul parinte Iustin a spus limpede catre noi cei din ,,generatia neputintei”(dupa cuvantul sau plin de intelepciune):,,fiecare metru patrat din tara asta e sfintit cu picaturi de sange martirice”(iertat sa-mi fie ca citez din memorie). Un altul dintre acestia Gheorghe Nitescu un ucenic al sfantului Valeriu Gafencu vorbeste despre jertfa lor sfanta ,in adevaratul sens al cuvantului:,,suferinta noastra a fost pentru ce e mai inalt. Si in primul rand pentru Dumnezeu. Dreptatea e de partea noastra . Avem dreptate.

Dar ,sa ma ierte Dumnezeu,mi se pare ca a fost un pic prea mult pentru puterile noastre.Dar nu-i reprosez lui Dumnezeu. Asa se cuvine.Dar mi se pare un pic cam mult. Atata. Incolo,mor linistit. Nu regret nimic.(pag. 204 Sfantul inchisorilor).

Ne-am intrebat mult timp si noi ce inseamna acest ,,prea mult”cand stim ca Domnul nu ingaduie ispite peste puteri si am aflat un posibil raspuns. Oare nu stia Hristos ce va fi dupa asazisa ,,revolutie” cand o natie declarata ,,eminamente” ortodoxa isi va ucide din pantece milioane de vlastare cum nici o alta nu ar fi indraznit o asa inconstienta si oare cu ce si-ar fi alinat EL durerea si mania idreptatita fata de generatia noastra batjocoritoare si hulitoare, prin fapta, de cele elementar firesti ale vietii ,ca de cele sfinte nici nu mai pomenim? Oare daca legile universului si-ar fi urmat cursul lor firesc, in ,,virtutea" faptelor noastre dupa 89″ probabil ca am fi fost rasi de pe fata pamantului si asta fara sa patetizam inutil. Si totusi pamantul acesta sfintit ne ingaduie inca si de n-ar fi generatia Acelora sa mijloceasca inaintea PreaSfintei Treimi demult am fi fost aruncati la,, groapa de gunoi a istoriei". Sunt oare aceste fraze ,,dramatizari sofistice" gratuite fara un suport real sau chiar merita sa meditam spre luare aminte? Oare nu ne intrebam de ce pe imaginea Romaniei este suprapusa premeditat si intens imaginea lui Dracula vampirul ,altul decat vrednicul de pomenire voievod si el martirizat in felul sau? Pai deobicei vrajmasul cel de obste e prezent tocmai acolo unde e si recolta de sfinti mai mare si daca la Pitesti si in alte inchisori n-a fost prezent vadit ,n-a fost nicaieri.

Asa ca daca ne vedem cat de neputinciosi suntem, ca generatie si asta e un inceput de smerire de sine, caci ,,constiinta faptului ca suntem NIMIC e smerenie”, sa incepem sa-i cinstim cu recunostinta adanca primind cu dragoste in inimile noastre faptele lor de credinta vie si sa fim atenti pe unde calcam, pentru ca sigur orice metru din tara asta e rascumparat cu jertfa de sange sfintit prin suferinta. Daca grija asta va deveni candva virtute poate ca tara asta mai are o sansa, altfel prin indiferenta ne vom auto -distruge noi cei care nu am fi fost in stare sa suferim nici a milioana parte din ce au suferit ei in avans si pentru noi. Acesta e un inceput de patriotism duhovnicesc real ,altul decat cel afisat la ,,tembelizor "cu atata nesimtire si incostienta servila. Sa ne desteptam constiintele adormite noi cei care macar ,,generatia candelelor aprinse” sa ne numim caci de ,,rug aprins" nu suntem vrednici. Dati mai departe mesajul asta neputincios poate macar unul la mie sa rodeasca.
Amin.

Pavel Teofan

.

Despre autor

Pavel Teofan Pavel Teofan

Colaborator
1 articole postate
Publica din 11 Septembrie 2009

11 Septembrie 2009

Vizualizari: 1226

Voteaza:

MEMORANDUM SFINTII INCHISORILOR 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE