O mare problema: Drogurile!

O mare problema: Drogurile! Mareste imaginea.

In Romania, media de varsta a consumatorilor de droguri ilegale a scazut in ultimii ani de la 20-25 de ani la 15 ani, insa cea mai mare teama a oricarui parinte este legata de posibilitatea ca propriul lui copil sa fie tentat de consumul de drogrui si sa devina dependent. In cursul anului 2003 Ministerul Sanatatii si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Sanatate au realizat un studiu privind consumul de alcool, tutun si droguri in scoli. Rezultatele arata ca, fata de anul 1999, consumul de tutun, droguri si alcool s-a amplificat. Este extrem de alarmant faptul ca foarte multi tineri efectueaza o trecere rapida de la consumul de droguri considerate usoare (marijuana,canabis) la consumul de droguri tari (heroina,morfina.

).

Consumul de heroina injectabila determina la randul sau consecinte dramatice pe termen mediu si lung asupra sanatatii prin inmultirea simtitoare a cazurilor de SIDA, diverse forme de hepatita, tuberculoza si multe alte boli grave.Societatea condamna consumatorii de droguri ilegale dar, manifesta o relativa toleranta fata de consumatorii de alcool si tutun. In realitate insa, si fumatul si consumul frecvent si excesiv de alcool pot determina toleranta si dependenta ducand la afectiuni ale inimii, tractului digestiv, ficatului, plamanilor si sistemului nervos central.

Masurile de prim ajutor acordate de familie sau de persoanele din anturajul consumatorului de droguri sunt de multe ori decisive in salvarea vietii acestuia. Aproape toata lumea cunoaste aceasta grava problema dar nimeni nu se strofoaca sa faca ceva in privinta asta. Intelegi cat de grav este doar atunci cand se intampla unui membru a familiei tale sau chiar tie insuti. Din pacate nu exista remediu dupa ce incepi, dar exista o varianta pentru cel ce iti e aproape. Poti doar sa incerci sa-l duci pe cel ce consuma alcool, pe dependent de tutun sau chiar de droguri la un spital de oncologie respectiv dezintoxicare, sa-i arati cati oameni sunt care nu au stiu sa se opreasca la timp si care acum sufera de boli curabile sau incurabile.

Este incredibil cum se uita unii in spatele lor si vad cum le-a trecut viata prin fata si nu si-au dat seama, se mira de ce lasa in urma lor. Si acela este momentul cand pretuiesc acest mare dar de la Dumnezeu: viata! Noi suntem obisnuiti cu ea si nu avem habar de cum este fara. Nu stie nimeni cum este sa fii constient ca mai ai poate un an, sau doar cateva luni de trait, numai cel ce a trecut prin asta. Inchipuiti-va cat de important este sa poti sa previi aceste lucruri, sa stii sa te feresti de ele. Sunt foarte putine cazurile in care interesatul decide singur sa abandoneze consumul de droguri, mai ales daca el se alfla intr-un stadiu avansat. Merita oricum ascultata povestea unuia care s-a lasat de aceste substante ucigatoare din propria vointa.

Sper sa va fi ajutat macar putin pe unii dintre voi care au nevoie sau probleme mai grave. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Diana Maria Filip

.

Despre autor

Maria Diana Maria Diana

Colaborator
1 articole postate
Publica din 05 Septembrie 2011

Pe aceeaşi temă

27 Iulie 2012

Vizualizari: 3143

Voteaza:

O mare problema: Drogurile! 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE