Poate nu vom vedea Parisul

Poate nu vom vedea Parisul Mareste imaginea.

Revelatia lui Petre Tutea, ca, in afara de Dumnezeu, nu exista adevar, ne determina sa ne raportam cu mai multa iubire fata de chipurile Sale din semeni. Fiind corecti, poate nu vom fi bogati, dar vom fi morali. Fiind credinciosi, poate nu vom fi faimosi, dar vom fi luminati. Fiind crestini, poate nu vom vedea Parisul, dar avem un crampei de sanse sa locuim in Ierusalimul Nou.

Suntem incurajati de sfinti sa nu traim in esecuri, sa nu colcaim in vina, ci sa ne straduim permanent sa trai Experienta. Sa nu ne plafonam in deceptii, ci sa gustam bucuria harului. Sa nu ne taram de colo-colo, ci sa simtim extraordinarul.

In felul acesta veti stii ca veniti acasa, copiii Mei. Asa ne cheama Tatal, fara sa ne oblige, ci iubindu-ne, pur si simplu. Tolstoi afirma ca unui Hristos revenit printre noi nu I s-ar cere mai mult decat un banal autograf. Asa ar fi? Doar trimite Hristos atatia oameni sfinti in viata noastra (Arsenie Boca, Ilie Cleopa, Valeriu Gafencu, Ilie Lacatusu) si noi nu vrem sa ne scuturam de praful urii.

"In orice om, chiar daca el este intelept, se afla si multa prostie - uneori prostie respingatoare. Totdeauna pazeste-te, omule, de tine insuti, de propria ta prostie: aceasta neasemuit de mare prostie este pacatul, de la care vine toata vatamarea si pierzarea. Stii ce anume a pus temelia intoarcerii mele catre Dumnezeu si ce anume, inca din copilarie mi-a incalzit inima cu dragostea de El? Sfintele Evanghelii. Tata avea Noul Testament in slavona, iar mie imi placea sa citesc minunata carte cand veneam acasa in vacantele scolare; stilul si simplitatea povestirii o facea accesibila judecatii mele copilaresti. Am citit Evangheliile, m-am desfatat cu ele si am aflat in ele o mangaiere de neinlocuit. Acest Nou Testament l-am avut cu mine si la scoala. As putea spune ca Noul Testament mi-a fost prietenul copilariei, dascal, calauzire si mangaiere." (Sfantul Ioan de Kronstadt)

Marius Matei

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
264 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

25 Ianuarie 2011

Vizualizari: 582

Voteaza:

Poate nu vom vedea Parisul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE