Postul cel mare... Pentru voi

Postul cel mare... Pentru voi Mareste imaginea.

Dimineti aurite, poleite de slava heralzilor. Ganduri luminoase, optimizate de lipsa comportamentului adaptativ la sferele beznei.

Acatiste lacrimande. Candele nestinse. Metanii si nevointa. Vine Postul cel batranu'... Cel Vechi de Zile ne trimite postul initiatic, cautarea adevarului in galaxia minciunii.

Fiul Omului ne invata sa postim: sa nu intoarcem spatele fratilor foarte mici ai Lui. Mirele bate la usa: ne gaseste priveghind sau chefuind? Meditand la lumina Pesterii Golgotei sau imanentizand in taverne insingurate?

Asteptand cu Dor Mirele sau fugind de Vama, spre prapastia izolarii? Veniti la Mine! Nu fugiti de dragoste! Iertati caderile si cautati inaltimile! Eu fi'voi cu voi pan' ce soarele rasari'va. Si permanent Dupa.

Va iert oscilatiile. Va absolv erorile. Mult azi dorit ziua aceasta, a Opta. Acum e a voastra: pentru voi a fost gatita. Pentru voi, ca Ma iubiti pe Mine, desi v'au rastignit talharii. Pentru voi, c'aveti inceredere neclintita in Tatal Meu.

Pentru voi, ca n'ati uitat nicicand de iubita Mea Maica si nici de casnicii mei, sfintii. Pentru voi, ca pacea Mea ati primit'o. Pentru voi, ca pergamentul Legamantului l'ati cinstit.

Pentru voi, ca Trupul Meu v'a purificat. Pentru voi, ca sangele Meu v'a sfintit. Pentru voi, ca leprosii ati mangaiat. Pentru voi, ca pe saraci i'ati facut trepte spre cer.

Pentru voi, ca'n Casa Mea gasitu''v'am in genunchi. Pentru voi, cei ironizati si martirizati. Pentru voi, c'ati iubit cultul Mielului, far' sa'l fetisizati, ci doar ca sa va inlesniti legatura cu Minunea.

Pentru voi gatit'am Cina.

pr. Marius Matei

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
264 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

27 Martie 2012

Vizualizari: 1540

Voteaza:

Postul cel mare... Pentru voi 5.00 / 5 din 1 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Basu ElaPostat la 2011-03-08 15:57

    Va multumesc pentru articolele postate. M-am regasit de multe ori in cuvintele sfintiei voastre si au fost zile in care ele mi-au dat speranta sa lupt in continuare. Domnul sa va aiba in paza.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE