Rusaliile

Rusaliile Mareste imaginea.

Duhul Sfant se coboara. Acum harul desavarseste neputinta. Rusaliile constituie o chemare catre potir. Ce putini ne impartasim...

Liturghia fara oameni care sa se impartaseasca este o ofensa adusa lui Hristos (IPS Serafim), este o liturghie "ratata" (IPS Andrei). Ce atmosfera dumnezeiasca: copiii la san vin spre potir in bratele mamelor lor...

Limbi ca de foc vin asupra apostolilor. Ei vorbesc in limbi. Petru tine un discurs impecabil. Rusaliile azi inseamna a nu minti pe Duhul Sfant, a nu trada iubirea. Rusaliile sunt revarsarea de har peste har. Sunt expresia harului inmultit.

Acum, aruncam fularul tristetii si jubilam epoca Mangaietorului. Dar, mare atentie: vulpea inca poate vana vanatorul. Siretenia ataca pastorul pentru a risipi oile.

Rusaliile sunt reechilibrarea noastra spirituala, promisiunea indeplinita, pelerinajul la altarul sacrului.

Rusaliile reprezinta purificarea prin limbi de foc, iluminarea prin harisme, indumnezeirea prin botezarea a mii de oameni.

Da, reprezinta si bucuria de a te desfata din nou in Gradina. Si deschiderea Imparatiei. Inaugurarea Bisericii in chip vazut.

Primim binecuvantare ingereasca. Rusaliile sunt o liturghie cosmica. Iertare si iubire divina. Minune de nepatruns.

Dar si intarire in credinta, curaj al curajului de a marturisi, taiere a unghiilor pacatului. Aici gasim singura lume a credintei. Unica muzica nederanjanta.

Ce sa facem: munca si rugaciune. Bucurie maxima de Ziua trandafirilor fara spini. Solidaritate crestina, in special cand ne intalnim cu nevoiasi.


Marius Matei
 

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
264 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

30 Iulie 2012

Vizualizari: 4533

Voteaza:

Rusaliile 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE