Sfantul Efrem cel Nou, prietenul cel mai aproape de sufletele noastre

Sfantul Efrem cel Nou, prietenul cel mai aproape de sufletele noastre Mareste imaginea.

Mari şi minunate sunt lucrurile Tale, Doamne. Tu toate cu înţelepciune le-ai făcut.

Cuvintele mele nu pot cuprinde emoţia şi bucuria minunilor Sfântului Efrem cel Nou, dar nădăjduiesc că vor ajunge la sufletele dumneavoastră.

Mă numesc Cristina, am 26 de ani şi locuiesc în Cluj-Napoca. In primăvara anului 2012, starea mea sufletească se înrăutăţise. Eram tensionată şi tristă din cauza unei hotărâri pe care urma să o iau, într-o relaţie de prietenie. într-o zi, una dintre prietenele mele m-a sunat şi mi-a povestit despre Sfântul Efrem cel Nou, pe care îl descoperise Dumnezeu de curând. Mi-a mărturisit cu mult drag că i-a citit viaţa şi minunile şi că a avut sentimentul că Sfântul Efrem este lângă ea
La îndemnul prietenei mele, mi-am cumpărat cartea cu viaţa, minunile şi acatistul Sfântului Efrem cel Nou de la biserica studenţilor. Am început să o citesc. Incercând să găsesc vindecare sufletească. In stări de deznădejde, de tristeţe şi măcinată de gânduri, căutam ajutorul Sfântului Efrem şi citeam acatistul lui.

Mare a fost minunea să simt că starea mea jsufletească se îmbunătăţea vădit, tristeţea dispărea, făcând loc bucuriei şi liniştei în sufletul meu. Atunci am înţeles că ajutorul Sfântului Efrem e neaşteptat de igrabnic şi se coboară la cele mai mici dureri ale noastre, tea un prieten care vină să sară repede în ajutor.

Intr-o zi, tatăl meu, care locuieşte în alt judeţ, mi-a spus că are dureri puternice la un braţ şi că nu mai are el aceeaşi putere ca mai înainte. Motivul impacientării lui din cauza acestui simptom se datora temerii de a nu fi moştenit boala mamei sale, a bunicii mele - scleroză imiotrofică.

Bunica mea suferise multiple accidente cerebrale, în urma cărora i s-au atrofiat mai mulţi nervi, ducând în scurt timp la paralizie şi deces. Sub îndrumarea medicului, tata a început un tratament, dar starea de panică şi frică se instalaseră în sufletul său. Omul liniştit şi senin care era tata începuse să aibă insomnii şi să apeleze la tratament medicamentos împotriva acestora.

Intr-o seară de duminică, m-am hotărât să citesc Paraclisul Sfântului Efrem cel Nou pentru tatăl meu şi m-am rugat să se facă voia lui Dumnezeu cu el. Mărturisesc, cu ruşine, că nu am terminat paraclisul de citit în acea seară şi Sfântul Efrem deja ne îndeplinise rugăciunea.

In următoarea zi, dis-de-dimineaţă, am primit un telefon de la tatăl meu, care mi-a spus cu bucurie şi emoţie în glas că durerea aproape dispăruse. Ne-am bucurat amândoi şi i-am mărturisit că Sfântul Mucenic Efrem cel Nou l-a vindecat şi ne-a ascultat cu grăbire rugăciunea L-am îndemnat pe tatăl meu să citească din cartea cu viaţa şi minunile Sfântului Efrem, pe care o lăsasem acasă după ultima vizită.

Am continuat să mai citesc paraclisul în semn de mulţumire pentru minunea săvârşită şi, în scurt timp, tatăl meu s-a vindecat complet. Cred cu desăvârşire că Sfântul Efrem cel Nou l-a vindecat pe tatăl meu, iar tratamentul medicamentos nu a avut nici o contribuţie, deoarece starea de sănătate nu s-a ameliorat după administrarea pastilelor.

O altă minune a Sfântului Efrem este că tatăl meu a citit cartea cu viaţa şi minunile Sfântului, s-a rugat lui, iar analizele efectuate ulterior au ieşit foarte bune.

Sufeream de dureri puternice ale pântecelui pe care le aveam în fiecare lună şi am început să merg la Sfântul Maslu la bisericuţa studenţilor ortodocşi din Cluj-Napoca, unde se păstrează un papuc al Sfântului Efrem. Mărturisesc că nu m-am rugat să mă vindece complet, dar într-o zi, având dureri puternice, m-am plâns Sfântului Efrem şi i-am spus că nu le mai pot răbda şi l-am rugat să mă ajute cum voieşte. Din ziua aceea, starea mea de sănătate s-a ameliorat vizibil, nu am mai avut acele dureri insuportabile şi, deşi uneori am mai avut stări de disconfort, ele nu mai sunt la aceeaşi intensitate.

Cea mai frumoasă mângâiere şi minune din partea Sfântului Efrem a fost îndeplinirea dorinţei de a merge în pelerinaj în Grecia, la el acasă. Auzisem de la tinerii de la biserica studenţilor despre pelerinajul anual în Grecia, care tocmai urma să aibă loc, dar mă gândeam cu regret că nu îndeplinesc condiţiile pentru a merge. Mi-am luat inima în dinţi, am citit acatistul Sfântului Efrem şi l-am rugat să mă ajute şi pe mine să-l pot vizita. In ziua următoare, am primit un telefon de la prietena mea care îmi povestise de Sfântul Efrem şi care mi-a dat vestea minunată că m-a înscris în pelerinaj. In acea zi, Părintele Ciprian le spusese studenţilor că urmează I să se facă un pelerinaj în Grecia şi sunt invitaţi cei care |nu au fost niciodată.

Intreg pelerinajul a fost un vis, o mângâiere şi o S bucurie sufletească din care nu mai voiai să te trezeşti. Nu pot descrie emoţia şi zâmbetul ce l-am purtat în iinimă, în vizită la fiecare Sfânt, la el acasă. Ne-au dăruit jtoată binecuvântarea lor, iar Sfântul Efrem mi-a vindecat toate rănile sufleteşti strânse într-o viaţă păcătoasă pe care am trăit-o înainte de a-l cunoaşte.

Indemn cu tot sufletul să-l căutaţi pe Sfântul Efrem cel Nou, să vă rugaţi lui, să strigaţi după ajutorul lui, căci el cu toată dragostea şi mila sa va veni grabnic să vă ajute.
Slavă lui Dumnezeu că ni l-a dăruit pe Sfântul Efrem cel Nou!

Cristina Doroftei, martie 2013, România

Minunile Sfantului Efrem cel Nou in viata noastra, Editura Sophia

Cumpara cartea "Minunile Sfantului Efrem cel Nou in viata noastra"

Pe aceeaşi temă

03 Mai 2016

Vizualizari: 2364

Voteaza:

Sfantul Efrem cel Nou, prietenul cel mai aproape de sufletele noastre 3.00 / 5 din 2 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Maria MarincasPostat la 2016-05-05 02:26

    Mare este puterea luiD Dumnezeu ! Sfinte Efrem , mijloceste-ne iertare !

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE