Sfantul Mina, pocainta a crestinului pierdut

Sfantul Mina, pocainta a crestinului pierdut Mareste imaginea.

Paşii m-au purtat intr-o zi la biserica avand ca ocrotitor pe Sfantul Mina din localitatea mea. Suferisem o paguba şi nadejdea nu-mi era decat la Dumnezeu si la Sfintii Sai. Auzisem despre acest sfant vorbindu-se cu respect dar si cu teama. Am intrat cu sfiala si m-am inchinat la icoana din pridvor iar apoi am lasat pomelnicul la sfantul altar.

Viata mergea inainte cu bune si cu rele. Uneori seara inghenuncheam si citeam "Acatistul Sfantului Mina", asa cum imi spusese parintele, cand am dat pomelnicul.

*

Au trecut mai bine de doua saptamani de cand fusesem la acea biserica, cand, intr-o dimineata m-am trezit cu gandul la biserica de care apartinusem in perioada cand locuiam intr-un cartier de blocuri prin centrul orasului. Ca din senin mi-am amintit de vizita pe care mi-o facuse intr-o zi parintele, impreuna cu doi consilieri, rugandu-ma sa fac mancare pentru pictorii care lucrau la pictura bisericii.

Nu mergeam la biserica, in acea perioada fiind intr-o goana continua dupa cele materiale. Am refuzat politicos dar fara vreo urma de regret sa ajut biserica. Au trecut multi ani de atunci, ani in care necazurile m-au facut sa batatoresc drumurile spre biserici si spre manastiri.

*

Cateva zile nu m-am gandit decat la osteneala celor care cu munca si cu banul lor au trudit pentru sfantul lacas, iar constiinta ma mustra atat de tare incat nu-mi puteam gasi linistea. Gandul salvator nu a intarziat sa vina. Voi merge la biserica aceea, voi sta la urma si ii voi spune parintelui ce ma apasa pe suflet.

Luand cu mine o suma de bani am mers duminica la biserica de care apartinusem dar unde nu am contribuit cu nimic la renovarea aceteia, desi mi s-a cerut doar sa fac de mancare la cativa oameni  si stand la sfarsitul Sfintei Liturghii i-am aratat parintelui chitanta cu care achitasem o foarte veche datorie. Nu mica mi-a fost mirare cand, acesta mi-a raspuns punandu-mi mainile pe crestet, doar printr-un zambet plin de bunatate ca si cum m-ar fi asteptat in fiecare duminica sa vin asemenea fiului risipitor si sa spun: "Tata am gresit la cer si inaintea Ta."

*

Dupa un timp, Sfantul Mina, mare facator de minuni, m-a ajutat sa ies din necazul in care eram. Atunci am inteles ca sfintii sunt mijlocitorii nostri catre Dumnezeu si ne asculta intodeauna rugaciunile dar ne ajuta si sa ne indreptam viata amintindu-ne de pacatele si de datoriile noastre, mustrandu-ne putin aici pentru a nu patimi in viata vesnica.

Dorina Stoica

Despre autor

Dorina Stoica Dorina Stoica

Senior editor
88 articole postate
Publica din 27 August 2009

Pe aceeaşi temă

03 August 2012

Vizualizari: 3394

Voteaza:

Sfantul Mina, pocainta a crestinului pierdut 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE