Sfantul Nectarie la parohia 'Sfantul Nicolae' din New York

Sfantul Nectarie la parohia 'Sfantul Nicolae' din New York Mareste imaginea.

Praznicul Inaltarii Domnului din anul acesta a adus multa bucurie in sufletele noastre, ale romanilor de la parohia "Sfantul Nicolae", orasul New York, deoarece am avut parte de binecuvantarea a patru persoane cu totul deosebite. Una dintre aceste persoane a fost vizibila sub forma painii si a vinului din Sfantul Potir pe care am putut sa-L gustam; pe cea de-a doua persoana am putut sa o sarutam si sa-i vorbim, primind raspuns nu pe calea urechilor trupesti, ci pe calea urechilor sufletesti atunci cand am auzit in inimile noastre glasul harului ce izvora din acea persoana; ultimele doua persoane au fost chiar ucenici si prieteni apropiati ai primei Persoane si foarte doritori sa ajunga precum ce-a de-a doua persoana cu care si calatorisera impreuna pana la parohia noastra. 


Cu alte cuvinte, in zilele de 1 si 2 iunie ne-am bucurat sa ne aducem aminte de Intruparea, Invierea si mai ales Inaltarea Domnului nostru Iisus Hristos cu trupul la cer. In seara zilei de 1 iunie, au sosit in parohia noastra mult asteptatele moaste ale Sfantului Ierarh Nectarie de Eghina. Acestea au fost aduse din Romania de Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor. Dupa sosirea pe pamant american pe 20 mai, Sfantul Nectarie a binecuvantat mai multe parohii din America si Canada ajungand si la New York.

Obisnuiti fiind cu marile binefaceri savarsite de ocrotitorul parohiei noastre, Sfantul Ierarh Nicolae - facatorul de minuni, am primit cu evlavie si pe un alt facator de minuni din aceeasi ceata a Ierarhilor - Sfantul Nectarie. Un alt ierarh care a facut la randul sau multe minuni in aceasta eparhie, reusind sa organizeze eficient activitatea misionara ortodoxa in aceste grele vremuri de criza, Inaltpreasfintitul Nicolae, Arhiepiscopul roman al celor doua Americi, a fost de asemenea prezent la acest praznic.

Miercuri seara, cand s-a savarsit slujba privegherii pentru praznicul Inaltarii, Preasfintitul Varsanufie ne-a povestit diverse intamplari si minuni din viata Sfantului Nectarie si apoi ne-a impartasit multe invataturi folositoare de suflet. A doua zi s-a savarsit Sfanta Liturghie urmata de cuvantul Inaltpreasfintitului Nicolae care ne-a explicat semnificatia praznicului Inaltarii Domnului cu trupul la cer. Cuvintele spuse despre trupul Domnului nostru Iisus Hristos: "trup patruns de Duhul, un trup prin care se vede puterea lui Dumnezeu", se potrivesc si in cazul sfintelor moaste la care am avut bucuria sa ne inchinam si sa simtim extraordinara putere tamaduitoare a harului salasluit in preaslavitele moaste ale sfintilor.

Multumim bunului Dumnezeu pentru aceste mari binecuvantari de care ne-a invrednicit in acest an si ne rugam ca pentru rugaciunile Sfantului Ierarh Nectarie, sa dobandim toti un coltisor in fericita si cea fara de sfarsit Imparatie a cerurilor!

Parohia "Sfantul Nicolae", New York
3 iunie 2011

Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 2136

Voteaza:

Sfantul Nectarie la parohia 'Sfantul Nicolae' din New York 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Cristina David Postat la 2011-06-06 05:23

    Domnul fie laudat! Ma numar printre fericitii enoriasi ai Bisericii Ortodoxe Romane "Sfanta Treime" din Philadelphia unde in ziua de marti 31 mai anul acesta au sosit sfintele moaste ale marelui Sfant vindecator , mult daruit de Dumnezeu, Nectarie din Eghina. In seara acestei binecuvantate zile a avut loc Slujba Acatistului Sfantului Nectarie la care a participat un sobor de 9 preoti printre care s-au numarat si Inaltpreasfintia sa Arhiepiscopul Nicolae , parintele Nicolai Buga (preotul paroh) si episcopul vicar Varsanufie Prahoveanul care a avut misiunea sfanta de a aduce moastele Sfantului de la Manastirea Radu Voda din Bucuresti survoland oceanul in directia Statelor Unite. Credinciosii prezenti care au umplut biserica noastra (cu dimensiuni de catedrala)pana la refuz au avut marea bucurie sa se inchine si sa se roage fierbinte la Sfantul Taumaturg dupa actul pios de sarutare a sfintelor sale moaste facatoare de minuni. Multumim Domnului pentru darul minunat facut chiar inainte de Sfanta Sarbatoare a Inaltarii Lui la ceruri. Cristina David

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE