Tu esti Atotprezent, iarta-ne absentele

Tu esti Atotprezent, iarta-ne absentele Mareste imaginea.

Te rugam, Doamne, alunga cenusa de pe fetele noastre. Fa jar sufletele noastre. Ia-ne de manuta, arata-ne Calea. Rataciti in bezna, intrezarim lumina, dar e greu sa o dobandim. Nu renuntam, chiar acum ne ridicam dupa lovituri.

Rezistam prin puterea Ta. Suntem gratiati prin mila Ta. Ajuta-ne sa alungam gandurile potrivnice din mintea noastra, pentru a-Ti face loc. Umple-ne de bucurie, de fericire si de pace. Fa-ne vrednici de Paine, fa-ne demni de icoana.

Vrem sa credem cu adevarat. Sa nu ne mai jucam cu mantuirea, sa nu mai glumim cu sufletul. Daca vom ramane ancorati in harul Tau, nici portile hadesului nu ne vor invinge. Lumineaza viata noastra; du-ne la pasunea Ta cea vesnica. Apa Vietii o dorim, multumirea nu o vom mai omite. Urcam varful Omu, rastignind omul patimilor. Nu vom fi ucisi de avalansa lui Veliar, caci Tu cu noi esti.

Sa ne pastram constiinta curata, iar toate cate stim ca nu Iti slujesc, sa nu le mai facem. Sa facem ascultare, pentru a nu ne supraevalua. Sa fim atenti la minusuri si la fractii. Neatentia poate fi fatala. Doamne, Tu esti tineretea noastra; iarta-ne ineptiile. Tu esti curajul nostru, iarta-ne fricile. Tu esti Stapan Bland, iarta-ne duritatile. Tu esti Atotprezent, iarta-ne absentele. Iarta-ne uraciunile, Cel ce Esti Frumusetea.

Marius Matei

.

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
264 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

01 August 2012

Vizualizari: 942

Voteaza:

Tu esti Atotprezent, iarta-ne absentele 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE