Temple, preoti, rituri, sarbatori in China antica

Temple, preoti, rituri, sarbatori in China antica Mareste imaginea.

Cultul

 

In vechime sacrificiile se aduceau in aer liber, in fata unei gramezi rotunde de pietre situata in mijlocul unei campii sau pe varful unui munte. Mai tarziu s-au ridicat si temple, construite dupa anumite norme.

 

Ceremoniile cultului nu erau implinite de preoti propriu-zisi. Imparatul implinea actele de cult pentru intregul imperiu, principii pentru principate, seniorii feudali pentru feudele lor si administratorii satelor pentru sate, iar cultul familial era savarsit de capii de familie.  Existau  totusi  numerosi  clerici  de diferite categorii, care se ocupau cu studierea rugaciunilor ce se transmiteau din tata in fiu.        

  

Cultul consta in primul rand din sacrificii, care erau ordinare si ocazionale.

 

Sacrificiile ordinare se aduceau Cerului, zeului Pamantului, celor patru puncte cardinale, muntilor si fluviilor etc. Cele ocazionale se aduceau la inceputul unui razboi, cand era o recolta proasta, cand pleca regele la vanatoare etc. Cultul stramosilor comporta de asemenea numeroase ceremonii si sacrificii.

 

Pe langa cultul oficial mai exista un cult savarsit de magicieni si vrajitori. Nici un lucru mai important nu se facea in viata publica sau particulara fara sa se cerceteze, prin mijloace divinatorii de tot felul, sortii de izbanda.

 

 

Pe aceeaşi temă

20 Iulie 2012

Vizualizari: 6437

Voteaza:

Temple, preoti, rituri, sarbatori in China antica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE