Alice asteapta ca Sfintele Pasti sa-i aduca doua corzi pentru vioara

Alice asteapta ca Sfintele Pasti sa-i aduca doua corzi pentru vioara Mareste imaginea.


Patru ore pe zi. Atat munceste in fiecare zi Alice Muller, o fetita de numai 10 ani, pentru a deveni cea mai buna la vioara. Rezultatele deja se vad. A castigat mai multe premii nationale. Cum este si la scoala, Alice nu a uitat si de celelalte materii. Este medaliata cu argint la olimpiada de matematica pe Bucuresti. O singura problema are. Traieste, impreuna cu mama si bunica ei, la limita saraciei. Si poate ca ar fi renuntat de mult si la scoala, si la vioara daca nu ar fi existat o organizatie care a ajutat-o si o ajuta in continuare. Pentru ca acum se pregateste sa iasa in lume. In Italia, la un concurs pentru tinere talente.

O fetita extrem de talentata si cu o vointa deosebita, care munceste in mod constant patru ore pe zi la vioara, pasionata de ceea ce face si care isi doreste sa aiba posibilitatea sa studieze ""pentru a se pune in valoare. Asa ar putea fi caracterizata Alice Muller, o fetita de numai 10 ani, dar pe care viata a incercat-o din greu.

Locuieste impreuna cu mama si cu bunica ei intr-un apartament de trei camere, mic, saracacios, cu o mobila foarte veche. De situatia in care traiesc cele trei iti poti da seama si dupa camera fetei. Un pat si o comoda, atat exista acolo. Nu vezi un birou, nu un televizor. De calculator nici nu se poate vorbi. Dar ceea ce este si mai trist este faptul ca in camera nu gasesti nici o papusa. Dar nici alte jucarii.

Bunica, Geta, este in prezent intre doua tratamente cu citostatice, este bolnava de cancer la stomac. Este o persoana puternica, principalul sustinator moral si organizator al familiei, cu o pensie de doar 1.600.000 de lei, fiind pensionata pe caz de boala. "Stiti cata economie facem pentru ca sa manance Alice? Numai la paine nu facem, ca trebuie sa mananc din cauza tratamentului. Medicamentele ma costa 500.000 pe luna", spune batrana, care mai povesteste ca de Craciun Alice i-a cantat primarului Ontanu si acesta i-a dat un saculet cu dulciuri si mancare".

Parasita de tata

Mama lui Alice, Catalina, a fost casatorita cu un cetatean german, insa la scurt timp dupa nasterea copilului s-au despartit. Desi si-a recunoscut copilul, Muller nu da nici un ban pentru a-si ajuta fetita. Catalina Muller este acum femeie de serviciu la Administratia Financiara a Sectorului 2. Se rusineaza sa spuna ce salariu are, mai ales ca provine dintr-o familie buna. In trecut a lucrat ca inginer proiectant, la fel ca si tatal ei, insa a lasat munca pentru a-si urma sotul in Germania. La intoarcerea in tara nu a mai reusit sa-si gaseasca de lucru si a trebuit sa se multumeasca cu ce i s-a oferit. "Alice este un copil extraordinar, talentat, care nu m-a dezamagit pana acum, invata foarte bine la scoala, cu colegii se intelege foarte bine, sper ca sa-i gasesc un meditator cat mai bine pregatit", spune Catalina.

Cu toata saracia, Alice, eleva in clasa a patra la Liceul "George Enescu" din Capitala, are rezultate foarte bune la invatatura. Dovada sta locul al doilea pe oras obtinut la olimpiada de matematica.

A inceput sa cante la vioara de la varsta de 5 ani, bunica ei fiind cea care i-a adus prima vioara, una mica, pe masura ei. Mai tarziu, cand a crescut, a primit in dar vioara bunicului ei, un mare pasionat al acestui instrument. Rezultatele nu au intarziat sa apara. A participat la mai multe concursuri si in 2004 a obtinut premiul intai la concursul "Vachian". Premiul pentru tinere talente "Jurjac" de la Botosani, la concursul "Mozart" de la Targoviste a obtinut mentiune, iar in 2005 castiga concursul "George Enescu" si olimpiada de muzica pe Bucuresti.

Ajutor nesperat de la "Asociatia CopiiiRo"

Despre rezultatele micutei, dar si despre saracia in care se zbate, a auzit si directoarea fundatiei "Asociatia CopiiiRo", Carmen Silvestru. "Acest caz a ajuns la noi la 20 martie, s-a dezbatut in consiliu si apoi s-a mers la familie acasa pentru a vede situatia si cum putem sa o ajutam. Pe mine m-a impresionat in mod deosebit cum stau nemancate, numai sa plateasca meditatiile fetei si arcusurile pentru vioara. Stau in bezna sa nu plateasca mult la curent si se bucurau enorm de mult ca de ziua ei au reusit sa o duca la McDonald's. "Cu chiu, cu vai am dus-o acolo, pentru ca-si dorea foarte mult si i-am luat doua chifle de-alea cu carne", povesteste bunica ei. Carmen Silvestru a mai spus ca asociatia intervine in prevenirea abandonului scolar, formare scolara si profesionala pentru copiii si tinerii aflati in dificultate cu varsta de pana la 30 de ani, pe care ii sustine material pe perioada scolarizarii. De asemenea "CopiiiRo" preia taxele scolare si costurile rechizitelor. "Mama copilului are acum puterea sa depaseasca perioada grea in care se afla daca este sustinuta financiar, consiliata si indrumata. Relatiile in familie sunt foarte bune si acum noi ii platim meditator pentru orele de vioara", mai spune Carmen Silvestru.

Pregatiri intense

Alice ne-a dezvaluit ca acum se pregateste pentru preselectia concursului Prozzetti din Italia, unde sunt premiate tinere talente. Deja a trimis o inregistrare si asteapta sa vada daca va fi selectionata. Pentru a se pregati cat mai bine, Alice face ore de pregatire suplimentare la vioara cu doamna profesoara Mihaela Tomescu, aceeasi profesoara care-i preda la scoala. "Inca din clasa intai, eleva Alice Muller s-a dovedit a fi un copil binecrescut, civilizat si politicos", spune despre micuta profesoara Tomescu.

Cum Sarbatorile Pascale bat la usa, Alice spune ca cel mai mult isi doreste ca Iepurasul sa-i aduca in dar doua corzi pentru vioara, pentru ca se rup foarte repede si trebuie sa se pregateasca intens pentru concursurile viitoare.

Sursa:

 

 

11 Martie 2009

Vizualizari: 4877

Voteaza:

Alice asteapta ca Sfintele Pasti sa-i aduca doua corzi pentru vioara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE