Corala Armonia va sustine concerte in cateva mari orase europene

Corala Armonia va sustine concerte in cateva mari orase europene Mareste imaginea.

 

Corala Armonia va sustine concerte in cateva mari orase europene

 

Corala barbateasca ortodoxa "Armonia" a Arhiepiscopiei Tomisului a plecat in aceasta dimineata spre Marea Britanie. Dirijorul Coralei, arhidiaconul Iulian Dumitru, ne-a informat inainte de plecarea spre aeroport ca, in perioada urmatoare, vor avea loc 3 concerte in trei mari orase europene in care vor fi interpretate colinde romanesti, muzica psaltica de sorginte bizantina si piese din repertoriul international in limbile germana, engleza, franceza si latina. Primul concert va avea loc la Londra in Biserica "St. George's Hanover Square", in data de 28 noiembrie, al doilea concert va fi la Dublin in Catedrala "Christ Church" in data de 10 decembrie iar cel de-al treilea concert va fi la Paris, in data de 21 decembrie, in Biserica "Saint Germain des Pres". Comunitatile romanesti ortodoxe din aceste orase sunt invitate sa ia parte la concertele Coralei "Armonia".



Corala Armonia

 

Corala barbateasca "Armonia", infiintata in urma cu doi ani din initiativa arhidiaconului Iulian Dumitru si a IPS Teodosie al Tomisului, are 19 membri dintre care doi diaconi si 17 studenti teologi. Activitatea acestei corale este indrumata in mod direct de catre IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Formatia abordeaza un repertoriu diversificat alcatuit din piese religioase polifonice si monodice psaltice, folclor romanesc, colinde traditionale romanesti si straine precum si piese din repertoriul clasic universal. Corala a reusit, printre numeroasele concerte si turnee, sa imprime si doua discuri, unul cu muzica folclorica intitulat "Folclor romanesc in interpretare corala" si unul de colinde romanesti "Miracol pentru suflet", acesta din urma fiind un material discografic sub forma de DVD.

 

Corala Armonia

 

Aflata sub patronajul direct al Arhiepiscopiei Tomisului Corala "Armonia" a sustinut concerte incununate de succes in strainatate cum ar fi la Patriarhia Ecumenica din Constantinopol (martie 2005), la "Convegnio Internazionale - Grotta Serrata"- Roma, Italia (septembrie 2005), la Festivalul "La luce che viene dall' Oriente" de la Bari, Italia, in octombrie 2005. In decembrie anul trecut, Corala a sustinut un concert in Catedrala catolica "San Gines" din Madrid in prezenta a peste 500 de invitati. In aceeasi luna a urmat si un turneu in Israel, cu un concert la Academia de Muzica si Dans din Ierusalim, sustinut in fata distinsilor lectori universitari, apoi un concert la Casa de cultura din Tel Aviv, urmat de alte doua concerte la Patriarhia Ortodoxa din Ierusalim si la Ambasada Romaniei din Israel. Turneul s-a incheiat cu un concert la Institutul Cultural Roman din Tel Aviv care a avut loc cu ocazia vernisajului expozitiei intitulate "Lumina icoanei".

 

In aprilie 2006 Corala "Armonia" a sustinut concerte de muzica sacra specifica perioadei pascale in Elvetia si un nou concert in Tara Sfanta. "De aceasta data, cu ocazia revenirii noastre in Tara Sfanta," spune parintele Iulian Dumitru, "grupul a trait un moment unic, de mare bucurie, avand binecuvantarea Parintelui Patriarh Teofil de a participa la Slujba Pogorarii Sfintei Lumini de la Sfantul Mormant alaturi de Corul Patriarhiei Ierusalimului."

 

Corala Armonia

 

La sfarsitul acestei luni, dupa intoarcerea din Marea Britanie, Corala"Armonia" va fi prezenta la slujba de sfintire a bisericii mari de la manastirea "Pestera Sfantului Apostol Andrei". Corala se va afla in strana si va da raspunsuri la Sfanta Liturghie in prezenta mai multor ierarhi din Romania si Bulgaria. In aceeasi zi, 30 noiembrie, tinerii interpreti vor poposi la Casa de cultura a sindicatelor din Constanta unde, la ora 18,00, vor marca printr-un concert, inceputul sezonului colindelor. In luna decembrie ei vor avea multe concerte de colinde indeosebi in Dobrogea, in Moldova si la Bucuresti.

 

Pentru anul viitor Corala "Armonia" pregateste noi concerte in colaborare cu Institutul Cultural Roman si, desigur, cu Arhiepiscopia Tomisului.

 

Dorina Zdroba - realizator Radio Romania Actualitati

 

 

.

05 Decembrie 2006

Vizualizari: 7719

Voteaza:

Corala Armonia va sustine concerte in cateva mari orase europene 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE