Dezlegare la peste

Dezlegare la peste cu cele mai bune retete. Merita sa le incerci cand in calendar ai mentiunea de dezlegare la peste.

  • Peste gatit ca in Muntele Athos Peste gatit ca in Muntele Athos

    Aceasta mancare cu peste este frecvent preparata si servita la mesele de hram ale manastirilor din Muntele Athos. Este o reteta gustoasa, cu specific...

  • Macrou umplut cu legume Macrou umplut cu legume

    Pestele curatat, spalat si bine uscat (sters cu un servetel din hartie) se presara cu sare si se lasa cam o ora. Intre timp se curata, se toaca, si...

  • Peste la cuptor cu sos marinat Peste la cuptor cu sos marinat

    Pestele spalat si curat, se taie in bucati de 3-4 cm. Il condimentam si-l lasam 10-15min. deoparte. Asezam pestele apoi intr-un vas/tava care merge...

  • Salata de peste afumat Salata de peste afumat

    Pestele curatat de oase si taiat bucatele se amesteca cu ceapa taiata, castraveciorii taiati bucatele, piperul si mustarul amestecat cu maioneza...

  • Novac la cuptor pe pat de ceapa Novac la cuptor pe pat de ceapa

    Pestii eviscerati, curatati de solzi si scurtati de cap, se spala, se cresteaza la un centimetru distanta, se presara cu sare si piper, apoi se...

  • Reteta cu fructe de mare - Midii cu sos de vin Reteta cu fructe de mare - Midii cu sos de vin

    Midii cu sos de vin si garnitura de orez.

  • Reteta cu fructe de mare Reteta cu fructe de mare

    Calamari trasi la tava cu cartofi prajiti. Calamarii sunt acele inele albe si fibroase pe care le gasiti congelate gata preambalate la pungi sau...

  • Macrou cu legume la cuptor Macrou cu legume la cuptor

    Pestele se portioneaza feli de 1 cm grosime, se condimenteaza si se lasa la frigider 1 ora. Legumele se taie felii suptiri, mai putin rosiile care se...

  • Peste la cuptor in stil chinezesc Peste la cuptor in stil chinezesc

    Se calesc la foc foarte iute in ulei urmatoarele: bastonase taiate din telina, ardei gras fasii si un amestec chinezesc de legume (congelate). Nu se...

  • Rosii umplute cu crema de sardele Rosii umplute cu crema de sardele

    Ingrediente: 6 rosii, sardele in ulei, maioneza de post, 1 lamaie, putina margarina, patrunjel, piper. Rosiile se spala bine si se scobesc in...

  • Pastrav cu piper verde si lamaie Pastrav cu piper verde si lamaie

    4 pastravi a cate 250 g fiecare, 1 lamaie mare, 1 lingura de otet, 2 linguri cu piper verde, 75g margarina, sare, piper negru si alb

  • Crap umplut cu orez Crap umplut cu orez

    Curatam pestele si-l saram. Este bine sa avem peste mare, in jur de 2 kg sau doi de cate 1 kg. Rumenim in ulei ceapa taiata marunt, impreuna cu...

  • Plachie de crap Plachie de crap

    1 crap cam de 1,5Kg, 6 cepe frumoase, citeva rosii, un paharel de vin alb, faina, 3-4 foi de dafin, sare, piper.Se curata crapul, dupa care se...

  • Crap la cuptor Crap la cuptor

    1 crap de 1,5 kg., 3 linguri de ulei, 1 pahar de vin alb, 3 cepe, 2 catei de usturoi, 2 foi dafin, cateva boabe de piper, 1 lingura cu bulion de...

Aboneaza-te la newsletter Retete de post

Recomandari - Supa de ceapa

  • Supa de ceapa

    Ceapa se caleste in ulei, la foc mic. Cand s-a rumenit, se adauga faina si se amesteca...

Calendar Ortodox