Peste la cuptor cu sos marinat

Peste la cuptor cu sos marinat Mareste imaginea.

Ingrediente:

• 1kg. peste (proaspat sau congelat) - eu am folosit macrou
• 80ml. otet
• 50ml. ulei
• 200ml. apa
• 150ml suc de rosii mai gros (sau 2 linguri bulion dizolvat in apa)
• 5 catei usturoi taiati feliute (se poate si fara)
• 1 lingurita piper boabe
• 2-3 foi de dafin
• 1 crenguta cimbru
• sare, piper, rozmarin, condimente pentru peste.

Preparare:

1.Pestele spalat si curat, se taie in bucati de 3-4 cm. Il condimentam si-l lasam 10-15min. deoparte.

2.Asezam pestele apoi intr-un vas/tava care merge la cuptor, adugam usturoiul, piperul boabe, foile de dafin,cimbrul, rozmarin.

3.Punem si uleiul, otetul, apa, potrivim de sare si piper si acoperim vasul cu folie de aluminiu.

4.Dam la cuptor pentru 2 ore la foc mic. Luam apoi folia de aliminiu de pe vas/tava si adaugam si sucul de rosii (sau bulionul desfacut cu apa), mai dam la cuptor inca 20-30min., pana cand pestele se rumeneste putin.

5.Astfel pregatit pestele, este ca si cel din conserva, oasele se inmoaie/ sfarama. Se poate pastra in frigider in borcane cu filet (etanse) mai mult timp.

6.Poate fi un fel unic de mancare, alaturi de o garnitura , dar poate fi si un aperitiv. Se poate servi si cu o garnitura de cartofi natur sau orez.

O reteta pe care am gasit-o publicata pe internet si pe care o folosesc deseori, fie cu macrou, merluciu, hering sau sprot. Merita incercata, rezultatul va fi peste asteptari!

Carmina

Despre autor

camelia  carmen camelia carmen

Colaborator
9 articole postate
Publica din 07 Martie 2011

25 Martie 2011

Vizualizari: 35186

Voteaza:

Peste la cuptor cu sos marinat 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post