CARTOFI CU CEAPA

CARTOFI CU CEAPA

 

Fierbem cartofi in coaja. Dupa ce s-au racorit putin ii curatam (sau curatam doar ochiurile mai negre, lasand restul cojii, care de fapt e f. gustoasa). Apoi ii taiem cubulete sau felioare, dupa cum ne vine mai bine, oricum forma lor nu se va pastra.

 

Separat punem ceapa taiata intr-o tigaie (cantitatea o hatarati dvs. ceapa da intotdeauna gust f. bun!). Ca sa fie o mancare mai sanatoasa nu prajim de la inceput in ulei, ci punem putina apa in care ceapa sa se inmoaie la foc potrivit. Daca apa scade prea repede, mai adaugam cate putina din cand in cand.

 

Cand socotim ca ceapa s-a inmuiat bine si cam cand apa scade de tot, adaugam cartofii taiati cubulete, ulei dupa gust, sare si piper. Se poate pune si boia dulce sau iute, dar nu e obligatoriu.

 

Se mesteca mereu cu o lingura de lemn, se verifica gustul.

Nu lasam prea mult sa se prajasca, pt. ca mancarea sa nu cada greu.

Cine doreste, poate praji de la inceput ceapa, adaugand curand si cartofii, ca sa se amestece bine, dar trebuie sa ne gadim si la ficatul celor ce vor manca bucatele noastre.

 

Se serveste neaparat cu salata, de orice fel, iar salata sa predomine cantitativ. Nu uitati ca scopul este sa mancam cat mai multe cruditati, celelalte trebuie sa fie doar pretextul sau stimulentul pentru ca marile cantitati de salata sa mearga cat mai bine.

 

Cu multa placere, de la Mariana.

 

 



09 Februarie 2012

Vizualizari: 31539

Voteaza:

CARTOFI CU CEAPA 0 / 5 din 0 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • Postat la 2012-03-05 12:21

    Reteta pare sa fie delicioasa, multumim! O vom incerca si noi, cu siguranta. Referitor la mancatul cartofilor cu tot cu coaja, ar fi o idee buna, daca nu ar contine solanina - o toxina care cauzeaza migrene, afecteaza stomacul, ficatul, tubul digestiv. Asadar, preferabil ar fi sa indepartati coaja cartofilor, precum si portiunile verzi, iar cartofii incoltiti sa nu-i mai consumati deloc, deoarece in toate aceste cazuri cantitatea de solanina este crescuta si provoaca intoxicatii (uneori severe). Doamne ajuta si post cu mult folos sufletesc!

  • viorel irimia Postat la 2012-03-05 08:57

    Mmmmmm...asta am sa fc in dimineata asta ! Multumesc Mariana !

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Aboneaza-te la newsletter Retete de post
    • Cartofi lionezi Cartofi lionezi

      Cartofi lionezi - Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem...

    • Supa crema de legume Supa crema de legume

      Se spala si se taie legumele marunt. Se pun la fiert intr-o oala mare cu apa si...

    • Ciorba de vara Ciorba de vara

      3 cepe verzi, 3 frunze de telina, 3 ardei, 4-5 rosii, 4 morcovi, 3 radacini de...

    • Spaghete cu naut Spaghete cu naut

      Bucura-te de o portie de paste cu naut. O mancare delicioasa si sanatoasa.

    • Orez cu legume Orez cu legume

      Aceasta reteta de orez cu legume este o mancare delicioasa, ce poate fi servita...

    • Sarmalute Yalanji Sarmalute Yalanji

      Sarmalute Yalanji sau fara carne. Yalanji in limba turca inseamna fals, in...