Ingrediente cartofi lionezi: 1kg cartofi, 4 cepe, 100 ml vin alb demisc, piper, sare, 1 lingura boia ardei dulce, o capatana usturoi, 200 ml ulei de masline.
Mod de preparare: Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem intr-o tava adanca si peste ei presaram sare, piper, boia de ardei, 100 ml ulei si amestecam. Acoperim tava cu o foli de aluminiu si o dam la cuptor preincalzit, timp de 45 minute (sunt gata cand intra furculita in ei). Din sfert in sfert de ora amestecam cartofii cu o paleta.
In timp ce cartofii se coc, curam, spalam si taiem ceapa si usturoiul felii. Apoi le calim in ulei incins. Cand se rumenesc, adaugam vinul. Le mai lasam pe foc vreme de 2 minute.
Cand cartofii sunt copti, adaugam peste ei ceapa si usturoiul. Pofta buna.
Timp de preparare 1 ora
.-
Cartofi cu rozmarin
Publicat in : Mancaruri
-
Cartofi prajiti cu sos picant de rosii
Publicat in : Mancaruri
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.