Cuscus cu sos de morcovi

Cuscus cu sos de morcovi Mareste imaginea.
Cuscus cu sos de morcovi 24 Martie 2014

Timp preparare: 15 minute

Timp de gatit: 40 minute

Durata totala: 55 minute

Portii: 4


Cuscus cu sos de morcovi - reteta din Manastirea Bura. Se prepara repede, este gustos si sanatos.

Ingrediente:
  • 2 cesti de cuscus
  • 1 ardei gras rosu taiat cubulete
  • 8 morcovi
  • ienibahar
  • scortisoara
  • 1 ceapa mare data prin razatoare
  • 1 ceasca de suc de rosii
  • untdelemn
  • putin zahar
  • sare
  • piper
Instructiuni:

Morcovii se fierb putin timp si se taie in rondele. Se soteaza in putin untdelemn ceapa, morcovii si ardeiul. Se adauga sucul de rosii, zaharul si putina apa. Se presara sarea, piperul si mirodeniile si se fierb 15 minute. Cuscusul se pune intr-un bol si se sareaza. Se toarna apa fiarta peste el si se acopera cu un prosop (raportul trebuie sa fie unul la unul). Se lasa acoperit pentru 10-15 minute. Amestecam cuscusul cu o furculita ca sa devina pufos, adaugam putin undelemn si amestecam din nou. Se toarna pe deasupra sosul si este gata de servit. Reteta preluata din "Carte de bucate manastiresti", Editura Sophia. Nota: Cuscus desemneaza un tip de granule sferice preparate din faina de grau dur (semolina), precum si mancarurile preparate cu acest ingredient.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 30425

Voteaza:

5.00 / 5 din 1 voturi.

Comentarii (2)

  • Andreea IonascuPostat la 2014-03-18 07:49

    Este foarte gustoasă reţeta şi foarte săţioasă, datorită cuş-cuşului. Chiar merită încercată!

  • Cristina ConstantinPostat la 2013-10-07 07:49

    Foarte interesanta reteta! Gustul este dulce aromat de la scortisoara. Amestecul astfel gatit de legume cu cus cus o face sa fie o delicioasa mancare de post. V-o recomand!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post