Iahnie de linte

Iahnie de linte Mareste imaginea.
Iahnie de linte 24 Martie 2014


Timp preparare: 15 minute

Timp de gatit: 40 minute

Durata totala: 55 minute

Portii: 2


Iahnie de linte - aceasta reteta de mancare de linte face deliciul oricarei mese. Din ziua in care ai gatit-o si ai gustat din ea, o vei dori si in zilele in care nu este post.

Ingrediente:
  • 250 g linte uscata
  • 2 cepe
  • otet de masa
  • 6 razaturi de coaja de lamaie
  • 1 lingurita de mustar
  • zahar
  • sare
  • 2 foi de dafin
Instructiuni:

Lasam lintea sa se inmoaie in apa rece, cu o seara inainte. A doua zi scurgem apa in care a stat si o punem la fiert in apa rece cu sare, iar spuma care se formeaza o luam cu spumiera. In timp de lintea se fierbe, punem 4 linguri de ulei intr-o tigaie si calim o ceapa tocata marunt. Peste ea adaugam 1 lingura de faina. Amestecam pana se omogenizeaza. Luam rantasul de pe foc si adaugam 2 dramuri de boia si un catel de usturoi zdrobit. Peste aceasta compozitie adaugam 0.5 dl apa rece si omogenizam. Prajeala se toarna peste lintea in fierbere, impreuna cu doua foi de dafin. O mai lasam putin pe foc si apoi adaugam sare, zahar, mustar, coaja razuita de lamaie si putin otet.

24 Martie 2014

Vizualizari: 36417

Voteaza:

Iahnie de linte 5.00 / 5 din 2 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post