Paturata pe cartofi - Crumpi

Paturata pe cartofi - Crumpi Mareste imaginea.

Este o reteta foarte veche si este din zona banatului, este foarte gustoasa chiar daca nu contine carne. Pentru preparare avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 1,5 kg. cartofi
- 2-3 cepe mai mari 
- 1-2 morcovi
- 1 patrunjel
- 1/2 telina
- 1 ardei gras rosu
- 0,350 gr. faina
- ulei
- boia
- 1 legatura patrunjel verde
- sare, piper, vegeta (dupa gust )

Mod de preparare

Faina se framinta cu putina sare 1-2 linguri ulei si apa rece cit cuprinde. Se face o coca nici prea tare nici prea moale ,se intinde sub forma rotunda si se lasa putin (la odihnit) cca.30 min.

Se curata cartofi si se taie rondele .Se curata ceapa si se toaca marunt impreuna cu ardeiul, morcovul, patrunjelul si telina.

Intr- o cratita cu diametru mai maricel se pune uleiul la incins se adauga: ceapa, morcovul, patrunjelul, ardeiul si telina tocate la calit, cand sunt calite se adauga boiaua de ardei si se adauga cartofi peste care se pune apa pina ii acopera, se potriveste de sare, piper vegeta si se pune la fiert.

Din aluatul facut intindem pe o fata de masa curata o foaie de strudel ,o ungem cu ulei ,o rulam si o asezam i forma de spirala deasupra cartofilor lasam la fiert cca, 35 min . Frunzele de patrunjel se toaca marunt si se aseaza deasupra .Se serveste calda cu salata verde sau muraturi depinde de sezon .Este gustoasa si hranitoare ,incercati-o cu incredere si o sa vedeti cum se hraneau strabunici nostri este o reteta foarte veche.

Pofta buna tuturor.

Marioara Mihele

Despre autor

Marioara Mihele Marioara Mihele

Colaborator
24 articole postate
Publica din 22 Mai 2010

05 Ianuarie 2011

Vizualizari: 11433

Voteaza:

Paturata pe cartofi - Crumpi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post