Placinta cu spanac, urzici si praz

Placinta cu spanac, urzici si praz Mareste imaginea.

Ingrediente: 1 kg de spanac, 500 g urzici, 800 g praz, 3 cepe rosii, 400 g margarina, 10 g drojdie uscata, 3 linguri ulei, faina cat cuprinde, un pahar mare de vin, o lingurita de sare.

Mod de preparare: Intr-un castron mare se pune faina, drojdia, sarea si se omogenizeaza. In mijloc se face o gaura si se toarna vinul treptat amestecand cu o lingura de lemn. Aluatul il impartim in doua bucati din care vom intinde doua foi.

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei pentru a o putea intinde pe foaie.

Jumatate din cantitatea de margarina o intindem pe o foaie si cealalta pe a doua foaie. Trebuie sa pastram si vreo doua linguri de margarina ca sa ungem placinta pe deasupra la final.

Dupa ce am uns foaia incepem sa o impaturim, ungand in acelasi timp si laturile pe care le intoarcem. Pe foi le impaturim pana obtinem doua pachetele. Le bagam la frigider pentru a se odihni, timp in care facem umplutura.

Oparim spanacul si urzicile in apa fierbinte, le scurgem si le tocam marunt. Ceapa o taiem marunt si o calim in ulei incins. Tocam marunt prazul si-l adaugam peste ceapa. Il lasam sa fiarba incet. Dupa ce a fiert il amestecam cu spanacul si urzicile.

Scoatem prima foaie de la frigider, o intindem si dupa aceea o aranjam in tava pe hartie de copt, astfel incat marginile sa depaseasca tava. Punem si compozitia peste foaie. Acoperim placinta cu a doua foaie si ii unim marginile ca sa nu iasa compozitia.

Intepam placinta si o ungem cu putina margarina topita. O bagam in cuptorul incins pentru apoximativ o ora, pana se rumeneste. Pofta buna.

07 Aprilie 2011

Vizualizari: 20447

Voteaza:

Placinta cu spanac, urzici si praz 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post