Cozonac de post

Cozonac de post Mareste imaginea.

Ingrediente pentru cozonac de post: 500 de grame de faina; 40 de grame de drojdie de bere proaspata, 1 cana si jumatate de suc de culoare galbena, 1 lingura de esenta de vanilie, 100 gr zahar, coaja rasa de lamaie, un praf de sare, 3 linguri margarina, 1 castron plin cu miez de nuca, 1 esenta rom, 2 linguri cacao, 6 linguri de zahar pudra, 300 gr rahat simplu.


Mod de preparare: Mixam margarina cu zaharul pana ce acesta se topeste. Adaugam sucul, apoi drojdia frecata cu o lingurita de zahar, sarea si coaja de lamaie. Le omogenizam si adaugam treptat faina cernuta, pana ce aluatul devine nelipicios. Il framantam bine si il lasam la dospit intr-un loc cald. Este indicat sa acoperim compozitia.

In acest timp pregatim umplutura. Dam miezul de nuca prin masina, apoi il amestecam cu esenta de rom, 6 linguri de zahar pudra si cacao.

Presaram pe masa faina si impartim aluatul in doua parti egale si pe fiecare o aplatizam cu palma sub forma unui dreptunghi. Una din parti o umplem cu nuca, iar pe cealalta cu bucati de rahat. Rulam fiecare parte, le rasucim intre ele si asezam compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei si captusita cu hartie de copt. Acoperim cozonacul cu un prosop de bucatarie si il mai lasam sa se odihneasca si in tava, vreme de 35 minute.

Inainte de a-l introduce la copt, il ungem cu sirop (punem 1 lingura de zahar la caramelizat si il stingem cu ulei). Il coacem intr-un cuptor incalzit la 180 de grade, timp de 45 minute.
 

28 Martie 2012

Vizualizari: 22108

Voteaza:

Cozonac de post 3.67 / 5 din 3 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • adriana nastac Postat la 2012-03-21 13:40

    Multumesc foarte mult pentru aceasta reteta de cozonac de post mai ales ca am gasit mici amanunte pe care nu le-am gasit nicaieri! As dori , daca se poate, o reteta la fel de buna de cozonac dar nu de post, un cozonac bogat si pufos pentru Sf.Paste. Multumesc!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post