Galuste cu prune in sirop de menta

Galuste cu prune in sirop de menta Mareste imaginea.

Ingrediente: 1 kg cartofi, 250g faina, 1 lingura de ulei, 6 linguri pesmet, 500g prune, sare, zahar, sirop de menta.

Mod de preparare: Spalam prunele, le scoatem samburii, le asezam intr-un vas si presaram zahar peste ele.

Punem pesmetul la rumenit intr-o cratita cu ulei incins. Dupa ce s-a rumenit, adaugam zahar si amestecam pana omogenizam.

Facem un aluat din cartofii fierti si dati prin presa de cartofi. Adaugam sare, faina, o lingurita de ulei si zahar. Amestecam pana obtinem un aluat mai moale.

Luam cate putin din compozitia formata, o intindem si cu ea imbracam o pruna, formand o galusca. Galustele sunt puse la fiert intr-o oala, in apa clocotita, dar la foc mic, ca sa nu se desfaca.

Cand galustele incep sa se ridice la suprafata, inseamna ca sunt fierte. Le scoatem cu o lingura cu gauri, ca sa le scurgem bine de apa si le tavalim in pesmet, apoi le stropim cu sirop de menta. Pofta buna!

11 Februarie 2011

Vizualizari: 9891

Voteaza:

Galuste cu prune in sirop de menta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post