Placinta cu mere

Placinta cu mere Mareste imaginea.

Ingrediente:

500 g de faina, 3 linguri de ulei, o lingurita de sare, 150 ml. apa calduta, 1,5-2 kg. de mere, 5 linguri de zahar, o lingura rasa de scortisoara pisata, gris

Mod de preparare:


1. Cum se pregatesc merele:

Se spala, se curata de coaja, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari, se storc de zeama bine de tot, se pun intr-un castron, se amesteca cu cele cinci linguri de zahar si cu scortisoara.


2. Foile

Se pune faina intr-un castron, se face loc la mijloc si se pune uleiul, sarea si apa. Se amesteca intii cu lingura, iar cind incepe sa se lege, se framinta bine cu mina. Se face o coca potrivit de moale. Dupa ce a fost bine framintata, coca se bate de masa si se lasa zece minute la un loc cald, dar nu umed, acoperit cu un servet cald sau cu o cratita incalzita (de preferat ultima varianta).


Se imparte coca in doua, se intinde foaia subtire, cu vergeaua din lemn, se mai intinde si cu mina pe unde este mai groasa. Trebuie sa iasa o foaie foarte subtire. Se lasa sa se usuce citeva minute. La fel se procedeaza cu cealalta foaie.


Se ia prima foaie, se unge cu ulei si apoi se pun merele la mijloc, cu lingura, in gramajoare mici, ici si colo (nu la raind), intercalate, astfel incit acoperirea sa fie uniforma. Se presara gris peste gramajoarele de mere si se acopera gramajoarele de mere cu partile marginale foii neacoprite. Dupa aceea, se face sul, se taie in doua si se pune in tava unsa cu ulei. Se procedeaza in mod identic cu cealalta foaie. Cele patru suluri din tava se ung pe deasupra cu ulei, cu ajutorul unei pensule (sau cu pana).


Se baga tava la cuptor (bine incins). Placinta se coace timp de o ora la foc moderat.

Cind e gata coapta, se scoate din cuptor, se lasa 10 minute, dupa care se presara cu zahar pudra si se taie bucati dreptunghiulare.

09 Februarie 2012

Vizualizari: 14401

Voteaza:

Placinta cu mere 5.00 / 5 din 2 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post