Prajitura cu fructe uscate

Prajitura cu fructe uscate Mareste imaginea.

Ingrediente blat prajitura cu fructe uscate: 100 g margarina, 60 g zahar, 200 g faina, 1 lingurita esenta vanilie.

Ingrediente umplutura: 50 g stafide, 40 g nuca maruntita, 45 g fulgi de ovaz, 1 lingurita esenta de vanilie, 30 g nuca de cocos, 20 g caise confiate, 50 g coaja portocala confiata, 150 g zahar, 1 praf de sare, 1/2 lingurita praf de copt.

Mod de preparare: Amestecam zaharul si margarina cu ajutorul mixerului, pana ce acesta devine spumat. Apoi adaugam lingurita de vanilie si faina si amestecam. Aluatul il punem la copt intr-un cuptor incalzit la 180 C, pentru 15 minute.



Se recomanda ca fructele sa se odihneasca in ceai de iasomie timp de 10 minute (turnam 200 ml de apa clocotita peste 1-2 lingurite de ceai, lasam 10-15 min, apoi adaugam fructele)

Amestecam stafidele, caisele, coaja de portocala, nuca, fulgii de ovaz, nuca de cocos, zaharul, sarea cu praful de copt si 3 linguri de faina. Cand blatul s-a copt si s-a racit, adaugam peste el compozitia de fructe si-l dam la copt pentru inca 30 de minute. Prajitura se taie cu un cutit foarte bine ascutit si lama subtire, in felii, asemenea unui tort.

Timp de preparare 1 ora

.

28 Martie 2012

Vizualizari: 8348

Voteaza:

Prajitura cu fructe uscate 5.00 / 5 din 3 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post